Schoolstrijd ‘Weet waar je woont’

STEENBERGEN – De groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Steenbergen nemen het morgenmiddag, woensdag 7 oktober, tegen elkaar op in de ‘Weet waar je woont’-schoolstrijd 2015.

Hierbij worden de leerlingen getest op hun (cultuur)historische kennis van de gemeente Steenbergen, die zij hebben opgedaan middels het digitale spel ‘Weet waar je woont’ (www.weetwaarjewoont.nl)

Deze online game werd begin dit jaar gelanceerd door het gemeentelijke Platform Kunst en Cultuur, met als doel de jeugd meer kennis bij te brengen van de geschiedenis van de verschillende kernen. Door het (goed) beantwoorden van vragen, kunnen de spelers punten verdienen, waarmee ze vervolgens dingen kunnen kopen om hun eigen woonplaats verder aan te kleden.

Aan de totstandkoming van het spel verleenden tal van vrijwilligers, zowel particulieren als ondernemers, leden van Dorpsraden en heemkundekringen hun medewerking. De gemeente Steenbergen, Kiwanis Club Steenbergen en het vroegere actiecomité ‘Kies Best Kies West’ namen de financiering van ‘Weet waar je woont’ voor hun rekening.

De schoolstrijd 2015 voltrekt zich morgen van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek aan de Blauwstraat. De presentatie is in handen van Pepijn Vermunt, in het Steenbergse welbekend als voormalig presentator van SLOS TV en eigenaar van The Music Store. Mart van Aalst, oud-leerkracht en schoolhoofd uit Steenbergen, fungeert als jurylid.

Naast een wisselbokaal krijgen de winnaars ook taart voor de groepen 7 en 8 van hun school.