Schoolstrijd barst los om Weet Waar Je Woont-bokaal

STEENBERGEN – De groepen 7 en 8 van zes basisscholen in de gemeente Steenbergen nemen het woensdagmiddag 26 september tegen elkaar op in de ‘Weet Waar Je Woont’-schoolstrijd 2018. Hierbij worden de leerlingen getest op hun (cultuur)historische kennis van de gemeente Steenbergen, die zij hebben opgedaan middels het digitale spel ‘Weet waar je woont’ (www.weetwaarjewoont.nl).

Deze online game werd in 2015 gelanceerd door het gemeentelijke Platform Kunst en Cultuur, met als doel de jeugd meer kennis bij te brengen van de geschiedenis van de verschillende kernen. Door het (goed) beantwoorden van vragen, kunnen de spelers punten verdienen, waarmee ze vervolgens dingen kunnen kopen om hun eigen woonplaats verder aan te kleden.
Aan de totstandkoming van het spel verleenden tal van vrijwilligers, zowel particulieren als ondernemers, leden van Dorpsraden en heemkundekringen hun medewerking. De gemeente Steenbergen, Kiwanis Club Steenbergen en het vroegere actiecomité ‘Kies Best Kies West’ namen de financiering van ‘Weet waar je woont’ voor hun rekening.

De schoolstrijd 2018 voltrekt zich 26 september van 14.00 tot 16.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan Buiten de Veste in Steenbergen. Wethouder Wilma Baartmans opent de strijd en fungeert als jurylid. Basisschool Pius X uit Welberg is de titelverdediger.

Naast een wisselbokaal krijgen de winnaars ook taart voor de groepen 7 en 8 van hun school.