Schoolstrijd 2018: Leerlingen Merijntje weten het beste waar zij wonen

STEENBERGEN – De spanning was tot het einde van de Schoolstrijd 2018 te snijden. Welke school zou uiteindelijk naar huis gaan met de ‘Weet Waar Je Woont’-wisselbokaal? De verschillen waren minimaal maar uiteindelijk vertrok de trofee naar Nieuw-Vossemeer waar hij een jaar lang een ereplek krijgt in basisschool Merijntje.

De ‘Schoolstrijd’ is het jaarlijks hoogtepunt van het digitale spel ‘Weet Waar Je Woont’ dat sinds 2015 op het wereldwijde web te vinden is. Het is met name bedoeld voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen die er hun kennis van de gemeente Steenbergen en haar zes kernen mee kunnen verrijken. Een keer per jaar vindt de ‘Schoolstrijd’ plaats waarbij alle basisscholen uitgenodigd worden om de kennis tegen elkaar te meten. Dit jaar verschenen vijf basisscholen in de raadzaal van het gemeentehuis die als wedstrijdarena was ingericht.

Smakelijke taart

Aan de hand van 26 meerkeuzevragen konden de kinderen huisjes verdienen die zij op de plattegrond van hun kern bij mochten zetten. De school met de meeste huisjes had uiteindelijk gewonnen en dat bleek basisschool Merijntje te zijn die een wijk met 22 woningen verzamelde.
Naast de bokaal krijgen de kinderen in de loop van deze of volgende week ook nog een smakelijke taart bezorgd.

Nieuwe gebouwen

Het spel komt uit de koker van het Kunst & Cultuurplatform Steenbergen en is mede gefinancierd door de gemeente Steenbergen, serviceclub Kiwanis en de voormalige actiegroep Kies Best, Kies West. Het komende jaar krijgt het spel een update en komen er onder meer nieuwe vragen bij en worden er nieuwe gebouwen ontworpen die de kinderen kunnen verdienen.
Overigens is het spel niet alleen leuk en leerzaam voor de jeugd, maar ook voor volwassenen die op een eigen account mee kunnen spelen.