Schoolorkesten genoten van optreden voor Máxima

STEENBERGEN – Dolenthousiast keerden alle leerlingen van de schoolorkesten uit Steenbergen gisteren aan het begin van de avond terug van hun uitstapje naar de Jaarbeurs in Utrecht, waar zij hun partijtje meebliezen en -trommelden bij het eindconcert van Kinderen Maken Muziek, én koningin Máxima van zo dichtbij konden zien dat zij haar zelfs konden aanraken.

De altijd spontane beschermvrouwe van het Oranje Fonds, één van de steunpilaren van het muziekproject voor de jeugd, gaf zelfs high-fives weg aan de muzikantjes van Spelenderwijs die helemaal vooraan bij het podium stonden. Hun dag kon dus helemaal niet meer stuk.

Het succesvolle Volharding-project werd de afgelopen twee jaar gesubsidieerd vanuit Kinderen Maken Muziek, zodoende waren de Steenbergse schoolorkesten – van de Gummarusschool Maria Regina, Pius X en de Nieuwe Veste – ook uitgenodigd om te laten horen wat zij hebben geleerd.

Samen met zo’n tweeduizend kinderen van andere projecten uit heel Nederland werd tijdens het afsluitende concert een muzikaal sprookje ten gehore gebracht. Onder de toehoorders bevonden zich onder anderen ook bekendheden als Joop van den Ende en cultuurminister Jet Bussemaker, maar de jeugdige muzikanten zelf én koningin Máxima stalen uiteraard de show.

De kinderen en hun begeleiders raakten bij terugkomst in Steenbergen bijna niet uitgepraat over de bijzondere belevenis, die werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd in de aula van de Gummarusschool, waar het ongeveer honderdkoppige gezelschap op frietjes met frikandellen werd getrakteerd en die lieten zij zich maar al te goed smaken.

Foto's Volharding