Schoolmascotte ‘Podiumbeestje’ verwelkomt scholieren Maria Regina

STEENBERGEN – Ook in de gemeente Steenbergen zijn de scholen weer begonnen. Zo ook basisschool Maria Regina, van waaruit begeleidster Mariëlle van Bavel melding maakt van de verwelkoming van de leerlingen door het ‘Podiumbeestje’, terwijl Marco Brok met een van zijn leerlingen Tja Hao van slagwerkschool Brok de opening van het schooljaar voorzag van ritmische zomerse klanken.

“Het podiumbeestje heeft zijn entree op de Maria Regina gemaakt in het kader van het programma ‘Positive Behavior Support (PBS)”, zo laat Mariëlle van Bavel weten. In gewoon Nederlands betekent dit dat positief gedrag wordt ondersteund en versterkt. Dit PBS is een schoolbrede aanpak. Op de school hangen posters met daarop de gedragsregels en een afbeelding van het ‘Podiumbeestje’. Leerlingen en ouders hebben vorige week al een aankondiging van het ‘Podiumbeestje’ ontvangen. Na de feestelijke opening op het schoolplein werden alle klassen met de mascotte en Marco Brok op de foto gezet.

Foto: Beide groepen zeven werden – net als de overige groepen – op de gevoelige plaat gezet samen met mascotte ‘het Podiumbeestje’ en Marco Brok en een van zijn leerlingen Tja Hao.
Foto: basisschool Maria Regina