Schooldebat R@velijn in de raadszaal

STEENBERGEN – De raadszaal van het gemeentehuis wordt de laatste tijd niet alleen gebruikt voor vergaderingen van de gemeenteraad zelf, maar ook voor debatten van leerlingen van de plaatselijke scholen, ten bate van hun politieke bewustwording. Komende maandag is het de beurt aan eindexamenkandidaten uit MAVO 4 van ’t R@velijn om de degens met elkaar te kruisen.

Deze vergadering begint om 13.00 uur en staat onder voorzitterschap van burgemeester Ruud van den Belt. De deelnemende leerlingen zijn verdeeld over vijf ‘fracties’, die zich in het proces voorafgaand aan dit debat ieder door één raadslid zijn begeleid.

Tijdens deze voorbereidingen hebben alle ‘fracties’ een voorstel bedacht, dat zij maandagmiddag zullen presenteren. De groep die dat het beste doet wint niet alleen de beker voor ‘het beste voorstel’, maar krijgt ook 2500 euro te besteden om het plan in de praktijk uit te voeren. Ook is er een prijs te winnen voor de beste debater van de middag.

De bijeenkomst is openbaar en dus vrij toegankelijk, zodat iedereen kan zien hoe de jeugd het er in de raadszaal van af brengt. Omstreeks 15.30 uur staat de prijsuitreiking gepland.

De gemeenteraad is erg enthousiast over het project van de schooldebatten en wil hier dan ook volgend schooljaar graag mee doorgaan.