Scholieren vermaken zich kostelijk tijdens slotmanifestatie Samen Muziek Maken Geblazen

STEENBERGEN – De afgelopen zaterdagen repeteerden 42 muzikanten van de diverse muziekgezelschappen in de gemeente Steenbergen hard voor hun bijdrage aan de slotmanifestatie van ‘Samen Muziek Maken’. Dat deden ze niet tevergeefs. Vanmiddag hebben leerlingen van de basisscholen van een bijzondere en tegelijk muzikale middag genoten.

Het Samen Muziek Maken is een promotieprogramma dat bij leerlingen van de basisscholen de interesse voor het bespelen van een instrument moet aanwakkeren. Vanmiddag werd deze slotmanifestatie voor 2018 gehouden in theaterzaal Het Evenement in 't Cromwiel.

Het ad-hoc-orkest stond dit keer onder leiding van dirigent Joost van Gastel van Volharding Dinteloord. De muzikanten bliezen er tijdens de manifestatie vrolijk op los. Maar ook de kinderen leverden hun bijdrage met zelf gemaakte muziekinstrumentjes en met hun stem, want er werd vrolijk meegezongen. Ook was er een speciale quiz, waarin de muziek centraal stond. 

De organisatie van het jaarlijkse evenement lag in handen van Cees van Elzakker (Nieuw-Vossemeer), Leora Traats (Dinteloord), Josephine Gillise (Steenbergen) en inspirator Walter Siol (Steenbergen). De manifestatie werd voor de twaalfde keer op rij gehouden en alle voorbereidingen betaalden zich dik uit. Het werd een supermiddag.

Foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl