Schilderen viaduct begint binnenkort

Schilderen viaduct begint binnenkort

WELBERG – Het is nog niet precies bekend wanneer de inwoners van de Welberg de eerste klaprozen op het viaduct kunnen schilderen, maar het schiet al wel op. “We hopen over twee of drie weekenden te beginnen, in ieder geval nog in september,” laat Ilja Bos, voorzitter van de dorpsraad weten.

Een en ander hangt af van de planning van de uitvoerder die de onderzijde van het viaduct eerst schoon moet maken. Vervolgens gaat er in delen een basislaag overheen waarna de bewoners de klaprozen erop kunnen zetten. “De uitvoerder werkt door de week en wij in het weekend,” legt Bos uit. “Zo schuiven we steeds een stukje op.” Tientallen dorpsbewoners hebben zich al aangemeld om, verdeeld over drie weekenden, een kwastje mee te verven. Zij krijgen binnenkort via de mail de vraag op welke dagdelen zij beschikbaar zijn zodat er een schema opgesteld kan worden. Wie zich hiervoor nog wil aanmelden is van harte welkom en kan dit doen via info@dorpsraadwelberg.nl

Mooie tekst

Over de pilaren in het midden van het viaduct komt naast klaprozen ook een baan met een tekst over vrijheid te staan. Hiervoor zijn kinderen van groep 5 en 6 van basisschool Pius X aan de slag gegaan. “We weten inmiddels welke tekst het gaat worden, maar dat houden we nog even stil. Als we met het echte verfwerk beginnen, maken we daar een bijzonder momentje van.”

Deurschildjes

De verkoop van de ambachtelijk geëmailleerde deurschildjes met daarop een klaproos gaat onverminderd door. Ook aanstaande zaterdag tijdens de jaarmarkt kunnen liefhebbers zich inschrijven of een reservering doen via het bovengenoemde e-mailadres. De dorpsraad streeft ernaar de schildjes vóór feestmaand december klaar te hebben. “Een leuk cadeau voor in de schoen of onder de boom,” tipt de voorzitter. “We hopen dat tijdens de grote herdenking van de Tweede Wereldoorlog in november 2019 er naast alle deuren van de Welberg, en ver daarbuiten, een klaproos hangt.” De kosten voor de schildjes zullen rond de 20 euro uitkomen. Zij worden geleverd met schroeven en pluggen.