Schilder Hans Hazenbroek overleden

DE HEEN – Vorige week woensdag is schilder en tekenaar Hans Hazenbroek uit De Heen overleden. Afgelopen dinsdag namen familie en vrienden afscheid van hem in de Gummaruskerk te Steenbergen.

De geboren en getogen Rotterdammer volgde direct na de Tweede Wereldoorlog zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. De begenadigd kunstenaar verwierf met name bekendheid met zijn portretten, figuratieve voorstellingen en landschappen. In 2016 haalde hij het nieuws door op 87-jarige leeftijd het staatsexamen Latijn met goed gevolg af te leggen. Gedurende de decennia dat hij in de gemeente Steenbergen woonde, zette hij zich onder meer als kunstenaar en als organist in voor het maatschappelijk leven. Hans Hazenbroek overleed op 89-jarige leeftijd. Volgende week vrijdag leest u in deze courant meer over het leven en het werk van Hans Hazenbroek in een persoonlijk gesprek met zijn echtgenote.

Als amateur-organist nam kunstschilder Hans Hazenbroek bij gelegenheid plaats achter het orgel van de Gummaruskerk in Steenbergen. Afgelopen dinsdag vond in deze kerk zijn afscheidsdienst plaats.

Foto: Herman de Pagter@Steenbergse Courant