Schaatsen op natuurijs zit er nog niet in

DINTELOORD – Het vroor de afgelopen dagen en vooral nachten dat het kraakte, maar schaatsen op natuurijs zit er voorlopig niet in, weet secretaris Dimitri van Tilburg van de Stichting IJsbaan Dinteloord. Het ijs op de baan aan de Dorus Rijkersstraat ligt er weliswaar mooi bij, maar is nog te dun en van het weekeinde zet de dooi alweer in.

Het ijs moet minimaal zeven tot acht centimeter dik zijn voordat er op geschaatst mag worden, aldus Van Tilburg. Dat zit er nu dus niet in. Mocht het langere tijd flink gaan vriezen, dan biedt de Dinteloordse ijsbaan evenwel mooie perspectieven, want het is een officiële natuurijsbaan met een lengte van 400 meter, waarop officiële wedstrijden voor de KNSB mogen worden gehouden.

Ook op de Welberg is schaatsen op natuurijs nog niet aan de orde. Stichting OVW liet de afgelopen twee jaar de helft van het oude voetbalveld in de kern onder water lopen, om vervolgens tevergeefs te wachten op een vorstperiode. Vorig jaar liep het water bovendien spontaan weer weg van het speelveld achter gemeenschapshuis de Vaert. De organisatie wacht daarom liever totdat het langduriger gaat vriezen, voordat de locatie weer gereed wordt gemaakt om eventueel te kunnen schaatsen.

Foto: De ijsbaan aan de Dorus Rijkersstraat in Dinteloord.

Foto Stanley van Aken©KijkopSteenbergen.nl