zaterdag 27 oktober 2018, 17:30

Sc Welberg verliest thuis van Dordrechts SSW

WELBERG - Zondag 21 oktober speelde Sc Welberg 1 thuis tegen SSW 1, een onbekende tegenstander uit Dordrecht. Dit blijkt ook wel want direct na de aftrap gaat SSW in de aanval en binnen een minuut staat het 0-1 voor de bezoekers. Tegenvaller voor Sc Welberg. Toch pakken de mannen het goed op en enkele minuten later schiet Dennis Luijks net voorlangs het doel. In de vijfde minuut kan Mats Meeusen een mooie voorzet van links op de inlopende Lars Bogers geven, die kopt de bal fraai binnen en is het 1-1.

In de13e min is het Lars Bogers die de bal op maat aan Mats Meeusen geeft en die de 2-1 maakt. Na een kwartier spelen komt SSW weer op gelijke hoogte 2-2 en deze domper komt Welberg in de wedstrijd niet meer te boven. In de 25e minuut schiet Wiebe Vissers, de bal nog rakelings over de kruising. Hierna volgen er nog enkele kansjes maar het geluk, om af te ronden ontbreekt vandaag. Op slag van rust kan Mitch Krens alleen op het SSW-doel af gaan, maar zijn mooie aanval en inzet strandt op de SSW-keeper.

SSW loopt uit

Met een 2 - 2 stand is het rust. De wedstrijd gaat op zich redelijk gelijk op, wel moet Welberg bedacht zijn op de levensgevaarlijke uitvallen van de snelle SSW-voorhoede.
In de 48e min valt de bal uit een vrije trap van Dennis Luijks, net onder de lat waar de keeper met z’n vingertoppen de bal nog kan beroeren en ternauwernood over kan tikken. In de 53e min schiet SSW op de paal en komt Welberg goed weg.

Als uit een vrije trap van SSW, de bal richting korte hoek gaat, is een schijnbeweging van een SSW-speler de oorzaak dat de Welberg keeper Maarten Heer verrast is en staat het 2-3. Wanneer in de 71e min de 2 - 4 ook nog voor SSW valt is het gedaan met de weerstand van Welberg. Dit is de genadeklap. Dat is jammer want de antwoorden waren er in de eerste helft zeker wel van Welberg. Maar vandaag hadden wij het geluk niet mee. De razendsnelle uitvallen van SSW verraste de spelers van Welberg, ook was de Welberg achterhoede daar vandaag niet altijd op bedacht.

Volgende week speelt Sc Welberg 1 uit tegen Neerlandia in Dorst en hopen we op meer succes.

Door: Ad Bogers