Afbeelding
vrijdag 25 september 2020, 08:05

SC Welberg ten onder in derby tegen VV Steenbergen

WELBERG - Afgelopen zaterdag stond voor de eerste keer in de historie de derby SC Welberg tegen VV Steenbergen in competitieverband op het programma. Beide verenigingen hebben aan het einde van vorig seizoen besloten om met het eerste elftal over te stappen naar het zaterdag voetbal. Hierdoor komen zowel Welberg 1 als Steenbergen 1 dit seizoen uit in de 4e klasse B. Op sportpark ’t Zandbaantje waren wegens de corona maatregelen maximaal 180 toeschouwers toegestaan, deze zagen onder zomerse omstandigheden een sportieve wedstrijd.

Om 14:30 uur klonk het eerste fluitsignaal op het kunstgras van SC Welberg. Sc Welberg nam in het eerste kwartier brutaal het initiatief, in de 9e minuut van de wedstrijd konden zij via Mats Meeusen niet profiteren van het mistasten van de verdediging van Steenbergen. Oog in oog met de doelman kreeg Meeusen de bal er niet in. In de 16e minuut had Christian Gliga van Sc Welberg de kans op 1-0, met een geplaatst schot vanaf rechts schoof hij de bal rakelings langs het doel van Steenbergen. Steenbergen kwam in de beginfase niet verder dan een paar kleine kansjes. De ploeg van trainer Robin Borremans wist in de 21e minuut echter wel als eerste het net te vinden. Via een voorzet van Boudien Bickel was het Gio van der Wegen die van dichtbij de 0-1 binnen kon koppen. Hierna werd Steenbergen sterker en Welberg slordiger. Dit resulteerde in de 24e minuut na een afgeslagen aanval in een schot van Mike de Hoog, die de bal op zijn slof nam en de 0-2 binnen schoot.Doelman Mees Meeusen van Sc Welberg voorkwam in korte tijd via een drietal knappe reddingen, dat Steenbergen de 0-3 kan maken.

Strafschop

Na 33 minuten spelen kreeg SC Welberg een discutabele strafschop. Uit een hoekschop kreeg een verdediger van Steenbergen de bal in het 16 meter gebied  tegen de arm. Hij leek daar weinig aan te kunnen doen, echter dit beoordeelde de scheidsrechter toch anders. Davy Krijnen ging achter de bal staan en schoot de strafschop overtuigend in linkerhoek 1-2.
Vier minuten later bracht Steenbergen de marge weer naar 2, na een vrije trap komt Jordi Dam bij de eerste paal goed voor zijn man en tikt de 1-3 binnen. Dit was tevens de ruststand.

Wissel vanwege blessure

In de rust werd Welberg aanvoerder Dennis Luijks, die geblesseerd aan de wedstrijd begonnen was, gewisseld voor Jelle Smout. Direct vanaf de aftrap maakte Steenbergen de 1-4 via Kai Heshof.
Steenbergen had in de tweede helft meer veldoverwicht, Welberg wist hier weinig tegenover te stellen, op een paar aanvallen na die niets opleverden. Na 73 minuten spelen kwam de 1-5 op het scorebord. Welberg kon een bal op de achterlijn niet goed weg gewerkt krijgen. Thijs Zantboer slalomde hierna door de verdediging en via een pass naar Mike de Hoog schoot hij raak.

Steekbal

In de 80e minuut van de wedstrijd wisselde Steenbergen drie keer, twee minuten later scoorde invaller Kevin de Jong de 1-6. Op een steekbal vanaf het middenveld kon hij doorlopen richting het doel, Welberg verdediger Rick Schuurman hief buitenspel op, waarna de Jong de 1-6 binnen kon schieten.

Slotoffensief

Het slotoffensief was voor Welberg, invaller Amir Baali dacht in de 86e minuut met een krachtig schot na een hoekschop de 2-6 te maken, iedereen van Sc Welberg zag al een doelpunt, doch via de arm van een verdediger kon doelman Van Ree de bal op de doellijn keren. Een minuut voor tijd kon Welberg toch nog een verdiend doelpunt maken, na slordig uitverdedigen van Steenbergen, was het Jelle Smout die met een afstandsschot de 2-6 scoren.

Niet lang daarna vond scheidsrechter Karacelik het genoeg en blies voor het laatste fluitsignaal.

Verdiende overwinning

Steenbergen wist de allereerste derby in competitieverband van Welberg te winnen, gezien het veldoverwicht in de 2e helft was het een verdiende overwinning. Welberg begon de wedstrijd brutaal en kwam er in het eerste kwartier een aantal keer gevaarlijk uit, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel slordiger.
Ondanks enorme inzet, wilskracht en door goed tegenstand te blijven bieden, verliest de jonge Welbergse ploeg maar met 2 – 6 van het betere en ingespeelde Steenbergen, die de 3 punten na een sportieve wedstrijd, mee namen naar de Seringenlaan.

Uitwedstrijden

Voor Sc Welberg staat aanstaande zaterdag 26 september een uitwedstrijd tegen SPS op het programma, aanvang 14:30 uur in Poortvliet.
VV Steenbergen speelt diezelfde zaterdag om 15:15 uur haar eerste thuiswedstrijd aan de Seringenlaan tegen Vrederust.

Tekst: Jesse de Decker – foto’s: Mark Koenraadt ©2020