zondag 10 mei 2015, 18:24

SC Welberg pakt net naast de titel

WELBERG/BOSSCHENHOOFD – In een zinderende finale om het kampioenschap in de 5de klasse B heeft SC Welberg vanmiddag nipt het hoofd moeten buigen voor UVV’40 uit Ulvenhout.

De beslissingswedstrijd op het neutrale terrein van Devo in Bosschenhoofd mondde uit in een regelrechte thriller, die uiteindelijk met penalties moest worden beslist. Vanaf de stip scoorden de Ulvenhouters driemaal, terwijl de Oranjewitten maar twee strafschoppen wisten te verzilveren. Het elftal van trainer Cees Machielse, dat zich gesteund wist door een grote supporterschare, moet zich na de deceptie nu weer op gaan laden om de komende weken via de nacompetitie alsnog promotie naar de 4de klasse af te dwingen.

Groot was de ontgoocheling bij de spelers toen zij het veld verlieten en hun boosheid betrof in het bijzonder de arbitrage, door wie zij zich toch wel bestolen voelden. Kort nadat de Welbergenaren in de tweede helft van de verlenging op een 1-0 voorsprong waren gekomen, kende de scheidsrechter – na beraad met zijn grensrechter – een penalty toe aan UVV’40, dat het ondertussen met een man minder moest doen.

Volgens SC Welberg was de strafschop niet terecht, maar de arbiter hield voet bij stuk en de Ulvenhouters maakten dankbaar van de gelegenheid gebruik om weer op gelijke hoogte te komen. Na 120 minuten voetbal hielden beide ploegen elkaar dus nog steeds in evenwicht. De spanning steeg tot het kookpunt bij de strafschoppenserie, die voor de Oranjewitten helaas niet goed afliep.