SC Welberg op titelkoers

WELBERG – Dankzij een 0-4 overwinning in de derby uit tegen FC Moerstraten ligt SC Welberg 1 nog altijd op titelkoers in de 5de klasse B. De Oranjewitten delen de eerste plaats op de ranglijst met UVV’40, maar hebben een beter doelsaldo. Voor de ploeg van trainer Cees Machielse, bezig aan zijn laatste seizoen bij Welberg, gelden de resterende drie duels dus allemaal als een finale.

In 2011 en vorig jaar lukte het de Welbergenaren net niet om te promoveren naar de vierde klasse; een niveau dat de voetbalclub in haar 70-jarige geschiedenis nog nooit wist te bereiken.

De druk neemt derhalve behoorlijk toe, beamen de coach en ook aanvoerder Lars Bogers beseft dat de komende weken uiterst spannend zijn. Het elftal kan in ieder geval bogen op een groot scorend vermogen: in 19 wedstrijden trof de formatie maar liefst 70 keer het net van de tegenstander.

Het collectief is een ander sterk punt van de Oranjewitten, die niet afhankelijk zijn van één goalgetter. Wel kende het team uitschieters, zowel naar boven als naar beneden, maar gelet op de huidige positie is er alle reden tot tevredenheid over het competitieverloop.

Komende zondag krijgt Welberg bezoek van Raamsdonk, vervolgens staat de derby uit tegen Divo in Dinteloord op het programma en cruciaal in de strijd om het kampioenschap lijkt de ontmoeting van zondag 26 april, op sportpark ’t Zandbaantje tegen VCW, de nummer drie van de ranglijst, die ook nog aanspraak maakt op de titel, maar afgelopen weekeinde verloor van Achtmaal en nu vier punten achterstand heeft op de koploper(s).

Dat ze bij SC Welberg vurig hopen op de titel – en de daarbijhorende promotie naar de vierde klasse – blijkt wel uit het feit dat de kampioensshirts al vier jaar klaarliggen.