zondag 17 mei 2015, 17:14

SC Welberg met anderhalf been in 4de klasse

WELBERG – Het vierdeklasserschap kan SC Welberg bijna niet meer ontgaan na de 6-0 overwinning die de hoofdmacht vanmiddag boekte in de eerste nacompetitiewedstrijd, thuis tegen DVVC uit Dongen. De return op Tweede Pinksterdag is dankzij de ruime en verdiende zege nagenoeg een formaliteit.

Volgens het spreekwoord moet je de huid nooit verkopen voordat de beer geschoten is, maar de spelers, staf, bestuursleden en supporters van SC Welberg bouwden vanmiddag toch alvast maar een feestje op de goede afloop. De kans dat het nu nog mis gaat, mag dan ook nagenoeg als nihil worden beschouwd.

De manschappen van trainier Cees Machielse speelden vanmiddag op sportpark ’t Zandbaantje alle frustraties van zich af, voortkomend uit het feit dat hen vorige week zondag de titel in de 5de klasse B door de neus werd geboord in het beslissingsduel met UVV’40.

De oranjewitten hadden de teleurstelling knap verwerkt, zo bleek in de ontmoeting met vierdeklasser DVVC, die tegen degradatie vocht. In de eerste helft bracht clubtopscorer Tom Mulders zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Ruim een kwartier na rust was het aanvoerder Lars Bogers die voor een veilige marge van twee doelpunten zorgde.

Vervolgens waren de Welbergenaren niet meer te houden. Wetende dat zij de promotie binnen handbereik hebben, gaven zij vol gas om de score zo hoog mogelijk op te voeren. En dat lukte. Tom Mulders maakte iets meer dan een kwartier voor tijd de 3-0, Papp Levente zorgde in de 84ste minuut voor de 4-0, twee minuten later tikte Lars Bogers de 5-0 binnen en in blessuretijd verzilverde Levente nog een penalty, waardoor de eindstand op 6-0 uitkwam.