Sc Welberg kleurt ALS Lenteloop oranje

WELBERG – Met hun oranje petjes en oranje shirts waren de leden van Sc Welberg gistermiddag bijzonder herkenbaar tijdens de ALS-loop in Bilthoven. Zelfs de burgemeester van de gemeente De Bilt sprak er tijdens zijn openingstoespraak zijn waardering voor uit. De Welbergse voetbalclub nam met maar liefst 63 spelers, jeugdleden en ouders deel aan de sponsorloop. In hun kielzog reisde bovendien dweilband D’n Dweilberg mee die voor de nodige muzikale gezelligheid zorgde.

De inzet van de Welbergenaren bij de ALS-loop was georganiseerd door Dion van der Sterren die als trainer van de D3G en keepertrainer verbonden is aan de oranje-witten. “Na afloop van een wedstrijd van de D3G stelde ik voor om deel te nemen. Daar kwam een volmondig ‘ja’ als antwoord op terug.”

Van der Sterren raakte vorig jaar persoonlijk betrokken bij ALS toen bij een vriend van hem, Vincent Cornelissen, de dodelijke spierziekte werd geconstateerd. Voor Cornelissen echter geen reden om de moed op te geven. Integendeel zelfs. Samen met een groep vrijwilligers zette hij de ALS Lenteloop  op waarbij gisteren niet minder dan 1500 deelnemers aan de start verschenen. Een zonovergoten start maar dat kon helaas niet voor de rest van de tocht gezegd worden. Met een stevige hagel- en regenbui kregen de deelnemers het nog even flink te verduren. Met de reden voor deelname in het achterhoofd lieten zij zich echter niet uit het veld slaan en maakten met sportieve moed hun ronde vol.

Terug in de bus naar huis bedankte Van der Sterren alle Sc Welbergenaren voor hun deelname en roemde de wijze waarop de club de gemeente Steenbergen deze middag positief op de kaart had gezet. Speciale dank was er voor de leden van dweilband D’n Dweilberg die het nodige missiewerk hadden verricht voor de carnavaleske muziekstijl die duidelijk wat minder bekendheid genoot in het Bilthovense.

De deelnemers van Sc Welberg haalden gezamenlijk  1135 euro op voor het goede doel. In totaal werd er door de 1500 deelnemers 220.000 euro opgehaald voor de strijd tegen ALS.

Foto’s: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen