SC Welberg en wethouder Wilma Baartmans klaren de lucht

WELBERG – Met een welgemeend excuus van wethouder Wilma Baartmans richting het bestuur van SC Welberg, is de kou uit de lucht tussen de twee partijen. Er was frictie ontstaan na een reactie van de wethouder op de aanschaf van ledverlichting langs de voetbalvelden van de club op de Welberg. Baartmans had gezegd dat er wel degelijk geld beschikbaar was om duurzame verlichting aan te schaffen, maar het bestuur van SC Welberg werd juist telkens door de gemeente afgewezen. 

“Ik had niet zo kort door de bocht moeten reageren en daar heb ik spijt van. We hebben een goed gesprek gehad waarin ik nogmaals heb aangegeven dat ik het jammer vind dat het zo fout is gelopen. SC Welberg heeft zelf al veel energiebesparende maatregelen genomen, dus daar kunnen we niet veel meer aan bijdragen. Wel heb ik ze aangeboden dat ze eventueel mee kunnen doen met een collectieve inkoopactie van hybride waterpompen”, aldus de wethouder.

Excuses aanvaard

SC Welberg-voorzitter Gidion Tunders zegt dat de excuses aanvaard zijn en dat het bestuur er zeker voor openstaat om te kijken of een hybride oplossing een optie is voor het gasverbruik van de vereniging. “Ook is er nog gesproken over wat andere verenigingen nu kunnen verwachten aangezien wij alle duurzame maatregelen zelf bekostigd hebben. De gemeente gaat de clubs alleen bijstaan door die investeringen te verrekenen met de subsidies die ze ontvangen.”

In de toekomst geen nee op voorstellen duurzaamheid

“Ons standpunt is altijd geweest: nee is ook een antwoord en dan accepteren we dat. Maar dan had de wethouder niet onlangs moeten roepen dat er wel een potje beschikbaar is. Maar ze heeft toegegeven dat ze dat niet zo had moeten doen. En als we in de toekomst nog op nee stuiten wat betreft deze onderwerpen, dan mogen we bij haar aan de bel trekken.”

Door: Nicole van de Donk