Afbeelding
zaterdag 14 maart 2020, 09:00

Sc Welberg brengt punten mee uit Sas van Gent

Corn Boys – SC Welberg  2-5

Zondag 8 maart voetbalde Sc Welberg uit bij Corn Boys in Sas van Gent. Na de wedstrijd van vorige week waren enkele spelers vanwege een blessure niet in staat om aan te treden. Deze werden vervangen Jeroen Boogaart en Bouke van Hooijdonk. In de 6e minuut, kan Lars Bogers een steekpass op Dennis Luijks geven. Die kwam alleen door op de keeper van Corn Boys, maar strandde op de keeper. Wanneer in de 10e minuut er een duwfout op Dennis Luijks in het strafschopgebied van Corn Boys begaan wordt, ziet de scheidsrechter hier een strafschop in. Dennis gaat zelf achter de bal staan en schiet deze links van de keeper feilloos binnen. 0 – 1.

18e minuut. Corner van Corn Boys. De bal wordt weggekopt door de verdediging van SCW en vanaf de rand van de 16 over het doel van Welberg gevolleerd door een aanvaller van Corn Boys. 25e minuut. Vrije trap rechts halverwege de helft van Corn Boys. Dennis Luijks plaats de bal op Jeroen Boogaard, die deze weer teruglegt op Mitch Krens. Vanaf de rand van het 16-meter gebied schiet Mitch op de keeper. Jammer dat deze mooie aanval niet met een doelpunt afgerond kon worden.
28e minuut, Via de kluts komt de bal bij de spits van Corn Boys. Zijn schot gaat echter ver naast. 30e minuut: SCW stoomt door op links. Luca di Tucci passt op Jeroen Boogaart. Deze geeft een steekpass op Dennis Luijks, die de bal met de punt van zijn teen langs de keeper tikt in de verre hoek. 0 – 2. Welberg gaat door met aanvallen: 35e minuut: voorzet van Peter van Giels vanaf rechts, de inlopende Lars Bogers kopt net over. 36e minuut. Corn Boys breekt plotseling uit. Een droge schuiver van net binnen de 16 van een aanvaller van Corn Boys in de verre hoek is Erik van Minderhout, de inval Welberg keeper vandaag, te machtig. Hierbij moet wel worden aangetekend dat het zicht van de SCW-doelman ontnomen werd door een andere aanvaller van Corn Boys. 1 – 2. 45e minuut. Mitch Krens breekt door op rechts en speelt Jeroen Boogaart aan, die voorgeeft op Dennis Luijks. Dennis heeft de bal voor het intikken. Een mooi uitgespeeld doelpunt. 1 - 3.
Het betere van het spel voor rust is voor SCW, maar Corn Boys biedt goed tegenstand en heeft zeker ook een aantal kansjes gehad. SCW speelt de kansen die ze krijgt echter goed uit en is in de eerste helft niet in de problemen gekomen.

Voorsprong loopt verder op

46e minuut. SCW begint goed aan de tweede helft. Een corner van SCW belandt in de kluts via een speler van Corn Boys bijna in de goal. Net geen 1-4. 49e minuut, Corner van Corn Boys wordt naast gekopt. 50e minuut: een voorzet van Dennis van rechts bij de achterlijn van Corn Boys belandt bij de vrijstaande Lars Bogers, die de bal beheerst met binnenkant voet via de paal binnen volleert. 1 – 4.
53e minuut, SCW blijft Corn Boys onder druk houden aan het begin van de tweede helft. Uit een goed genomen corner van SCW wordt de bal fraai binnengekopt door Bouke van Hooydonk. 1 – 5.
SCW laat de teugels nu wat vieren en wordt slordiger, waar Corn Boys goed gebruik van maakt. SCW komt nu meer onder druk te staan, met name omdat de voorzetten van links en recht van buiten de zestien er niet uitgehaald worden.
61e minuut, Een schot van Corn Boys links van de keeper wordt door Erik fraai gestopt, waarna de rebound door de verdediging van SCW weggewerkt kan worden. 65e minuut, Na fors doorgaan op Peter van Giels wordt een aanval van Corn Boys afgerond met een fraai schot, waar Erik geen antwoord op heeft. Corn Boys scoort en komt beter in de wedstrijd. 2 – 5. 68e minuut. Corn Boys dringt SCW steeds verder terug en lijkt weer te scoren na een goed uitgespeelde aanval. Het doelpunt wordt echter afgekeurd wegens buitenspel. Dit was op het randje. Martijn Hagens krijgt geel voor zijn poging om de aanval te onderbreken. 69e minuut. De scheidsrechter geeft rood aan de assistent trainer van Corn Boys wegens aanmerkingen op de leiding. 75e minuut, Op een schot van dichtbij van een aanvaller van Corn Boys brengt Erik van Minderhout goed redding. SCW krijgt hierna weer meer vat op de wedstrijd en komt nu eigenlijk niet meer in de problemen en krijgt zelfs kansen om de score verder uit te breiden. 80e minuut. De keeper van Corn Boys brengt redding na een schot van Levi Papp van zo’n 20-25 meter. In de rebound schiet Luca de bal van dichtbij over. Dit had een doelpunt moeten zijn. 85e minuut: De keeper van Corn Boys krijgt rood na opmerkingen op de leiding. De scheidsrechter lijkt de weg wat kwijt te zijn, terwijl de wedstrijd hier totaal geen aanleiding toe geeft. Beide teams spelen een leuke en sportieve wedstrijd.
88e minuut. Een schot van afstand van Dennis Luijks wordt door de invalkeeper fraai overgetikt. Uit de daaropvolgende corner wordt de bal door Troy Mol net over het doel gekopt. Einde wedstrijd. Waarin Welberg de bovenliggende partij was en de punten verdiend mee naar Brabant neemt.

Door: Emil Veldboer