Sc Welberg 1 scoort dik verdiend drie punten

WELBERG – In de laatste thuis wedstrijd van dit seizoen speelde SC Welberg 1 tegen TPO 1 uit Moerdijk, beide teams stonden gelijk met 29 punten. Om in het linke rijtje te komen moest Sc Welberg winnen.

Welberg begint voortvarend aan de wedstrijd en in de 4e minuut stelt Mats Meeusen de opkomende Dennis Luijks in de gelegenheid om de score te openen, maar die schiet de bal naast het doel. Tien minuten later kan het publiek juichen, helaas wordt het doelpunt van Mats Meeusen afgekeurd wegens buitenspel. Hierna golft het spel op en neer en er komen kansen zowel voor Welberg als TPO. Voor Welberg krijgt Dennis Luijks de kans om te scoren, ook Mats Meeusen schiet rakelings langs de kruising en even later, uit een voorzet van Ritchie Krens, schiet hij vol op de keeper. Na ruim een half uur spelen kan Mats Meeusen de voorzet van Dennis Luijks afmaken, 1 – 0. Op slag van rust is er nog een mooie combinatie tussen Lars Bogers en Mats Meeusen die afkan geven op Dennis Luijks, maar deze schiet zijn inzet net naast het doel. Het is Rust met een 1-0 stand en iets meer kansjes voor Welberg dan voor TPO.

Gedreven

Na de thee, komt Welberg gedreven uit de kleedkamer en had na 2 minuten de 2 – 0 op het bord kunnen staan. Een voorzet van Dennis Luijks kan Lars Bogers echter niet voldoende raken om er iets moois van te maken. Ook Mitch Krens waagt een poging en ziet zijn schot over gaan. Een vrije trap voor TPO betekent de gelijkmaker 1-1.
Welberg laat het er niet bij zitten. Mats Meeusen ontsnapt weer eens aan de TPO verdediging en met een mooie lob over de uitkomende keeper maakt hij de 2-1. Als Mitch Krens wat later Mats Meeusen in de diepte de bal aan kan spelen weet die er wel raad mee en prompt is het 3-1. De tegenstand van TPO is gebroken en wanneer Dennis Luijks in de 77e min op aangeven van, de vandaag gevleugelde Mats Meeusen de 4-1 in het doel schuift, is de wedstrijd gespeeld. In de laatste 10 minuten zijn er nog kansen voor Dennis Luijks en Mats Meeusen, maar het is Eric van Minderhout die een voorzet van Mats Meeusen binnen schiet: 5 – 1. Na nog een schot van Eric van Minderhout op de keeper is de wedstrijd afgelopen.
Eindstand 5-1, met een Welberg dat in de tweede helft veel beter was. De  drie punten die hard nodig waren om te stijgen op de ranglijst, blijven verdiend op de Welberg.
Aanstaande zondag speelt Welberg 1 haar laatste competitie wedstrijd uit tegen Advendo in Breda, waar bij winst de mogelijkheid aanwezig is om definitief in het linker rijtje te eindigen.