SC Welberg 1 behoudt alle kans op titel

WELBERG – Het eerste elftal van SC Welberg heeft vanmiddag voor eigen publiek gedaan wat het moest doen om in de race te blijven voor de titel in de 5de klasse B. De Oranjewitten versloegen de nummer drie van de ranglijst, VCW uit Wagenberg, met 3-0.

Enkele kilometers verderop won mede-koploper UVV’40 met 3-6 van FC Moerstraten. Zondag 3 mei is de laatste reguliere speelronde van de competitie. Voor SC Welberg staat dan de derby uit tegen Divo in Dinteloord op het programma, de concurrentie uit Ulvenhout speelt thuis tegen Devo.

Als de beide lijstaanvoerders na afloop van die duels nog steeds in punten gelijk staan, volgt er op nader te bepalen datum een beslissingswedstrijd op neutraal terrein om het kampioenschap. De Welbergenaren hebben dan dus geen voordeel van hun betere doelsaldo.

De ploeg van trainer Cees Machielse kwam vanmiddag vlak voor rust op een 1-0 voorsprong. Doelpuntenmaker was Tom Mulders. Kansen op meer Welbergse treffers waren er te over, maar het geluk ontbrak om de confrontatie vroegtijdig te beslissen. In de 84ste minuut was het desalniettemin opnieuw Tom Mulders die het net wist te vinden, waarna Mitch Krens er in de laatste minuut van de officiële speeltijd 3-0 van maakte.