zondag 14 februari 2016, 17:20

SC Kruisland wint derby in Steenbergen

STEENBERGEN – De derby in de derde klasse A tussen vv Steenbergen 1 en SC Kruisland 1 is geëindigd in een 1-2 overwinning voor de Kruislanders, die tot de favorieten voor het kampioenschap behoren.

Evenals in de ontmoeting van vóór de winterstop, op Kruislandse bodem, bleken beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Ook toen trokken de Kruislanders aan het langste eind.

Steenbergen kwam vanmiddag binnen een kwartier op voorsprong dankzij een treffer van Wouter Boot, die in de loop van het duel nog meer kansen zou krijgen om namens de Blauwwitten te scoren. De Steenbergse formatie kreeg sowieso de betere mogelijkheden, maar bleef uiteindelijk op één doelpunt steken en wist Kruisland niet van zich af te schudden.

Via een goal van Davey van Merriënboer kwamen de gasten een kleine tien minuten na rust op 1-1. De doelpuntenmaker was in de 38ste minuut nogmaals trefzeker, waardoor de 1-2 verscheen op het scorebord van het moeilijk bespeelbare hoofdveld van het sportpark aan de Seringenlaan.

Ook de barre weersomstandigheden maakten het spel er niet beter op. Steenbergen zette in de slotfase nog wel aan en had nog langszij kunnen komen, ware het niet dat de Kruislandse keeper Marc van Merriënboer z’n mannetje stond.