Sc Kruisland 1 pakt de titel vol

KRUISLAND – Oranje rookkolommen kondigden voorafgaand aan de thuiswedstrijd van het eerste van Sc Kruisland 1 tegen het Wouwse Cluzona al aan dat het een bijzondere wedstrijd beloofde te worden. Wanneer alles volgens plan verliep, zouden de Kruislanders met nog twee wedstrijden in het vooruitschiet het kampioenschap al in de zak kunnen steken.

Maar een veelgebruikte Cruijffiaanse uitdrukking is niet voor niets dat de bal nog altijd rond is en dus werden er langs de lijn de nodige peentjes gezweet en nagels gebeten. Het bleek niet nodig aangezien de paradepaardjes van Sc Kruisland deden wat er van hen verwacht werd: Winnen.

Vanzelf ging dat zeker niet aangezien Cluzona vocht voor wat het waard was. Het duurde tot ver in de tweede helft voordat de Kruislanders op voorsprong kwamen te staan dankzij een doelpunt van Ferdy Yilmaz. Niet lang daarna volgde Dennis Geeraers zijn voorbeeld waarmee de eindstand was bepaald.

Met deze 2-0- overwinning bereikten de oranje-zwarten een onbereikbare positie voor naaste concurrenten Internos en Zundert. Het kampioensfeestfeest kon dan ook in alle hevigheid losbarsten. Een prachtige aanloop naar het weekend van 28 en 29 mei wanneer de club haar 60-jarig jubileum viert.

Foto’s: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen