SC Kruisland 1 pakt de titel in vierde klasse B

KRUISLAND – Groot feest op sportpark 't Hoogje in Kruisland, want het eerste elftal van SC Kruisland is vanmiddag na een 7-2 overwinning op De Schutters voor eigen publiek kampioen geworden in de vierde klasse B.

Met nog drie wedstrijden voor de boeg zijn de Kruislanders niet meer te achterhalen. De laatst overgebleven concurrent, Hoeven, verloor vanmiddag thuis met 3-1 van FC Bergen, de nummer drie van de ranglijst.

Kruisland, dat vanmiddag flink uithaalde in de derby met De Schutters uit Stampersgat, heeft zodoende op de 'achtervolgers' een voorsprong van elf punten bereikt.

Van de negentien tot nu toe gespeelde wedstrijden werden er vijftien gewonnen. Twee keer speelde het team van trainer Jacco Theunisse gelijk, twee duels gingen verloren. Kruisland scoorde tot op heden maar liefst 64 keer, de ploeg kreeg 23 doelpunten tegen.

Het kampioenschap in de vierde klasse en de daaruit voortvloeiende promotie naar de derde klasse is sportief gezien de grootste prestatie uit de geschiedenis van de club. Dat wordt in het dorp logischerwijs volop gevierd. Na afloop van de beslissende wedstrijd, barste het feest los in de kantine, waar alle teamleden een medaille in ontvangst mochten nemen. Vervolgens werden de kersverse kampioenen op de spreekwoordelijke 'platte kar' rondgereden.