SC Kruisland 1 officieus kampioen

KRUISLAND – Je moet de huid nooit verkopen voordat de beer geschoten is, maar dat het eerste elftal van SC Kruisland kampioen wordt van de 3de klasse A, staat zeker na de 8-1 overwinning die vanmiddag werd geboekt op Patrijzen toch wel als een paal boven water.

Met nog drie wedstrijden te gaan, hebben de oranjezwarten een voorsprong van negen punten op Internos en Zundert, die dus hooguit nog op gelijke hoogte kunnen komen met de koploper.

Het doelsaldo van de Kruislanders is bovendien beduidend beter dan dat van de concurrentie (+30 t.o.v. Internos en + 36 t.o.v. Zundert). De titel kan dus normaal gesproken volgende week zondag in de thuiswedstrijd tegen Cluzona officieel worden binnengehaald én gevierd.

Mooier kan het haast niet voor de Kruislandse voetbalvereniging, die in het laatste weekeinde van mei haar 60-jarig bestaan viert en ook bij de jeugd de nodige successen beleeft. Van de zes jeugdteams, zijn zowel de D1 als de E1 en de F2 dit voorjaar namelijk kampioen geworden in hun klasse.