Sasso Montanari krijgt nieuwe dirigent

STEENBERGEN – Het kamerkoor Sasso Montanari is uitgenodigd voor een optreden in het Kerstconcert van het Bergen op Zooms Blazersensemble (BBE) dat op donderdagavond 19 december in de Sint Catharinakapel in Bergen op Zoom wordt gehouden. Het is overigens het laatste optreden onder leiding van dirigent Janno den Engelsman.

Deze heeft aangegeven dat hij zijn toekomst een andere wending wil geven waarin koordirectie niet langer past. Den Engelsman heeft Sasso Montanari zes jaar geleid. “Wij wensen Janno veel succes en plezier met zijn nieuwe koers en spreken graag onze waardering uit voor zijn inzet voor ons koor. We zullen zijn humor en prettige omgang beslist gaan missen”, zo stelt Sasso Montanari.

Nieuwe dirigent

Gunia Kronberga-Jasinska wordt de opvolger van Janno den Engelsman. De Letse van geboorte woont inmiddels tien jaar in Nederland. Ze woont met haar gezin in Roosendaal en dirigeert een flink aantal koren in Brabant en Zeeland. Ze is actief betrokken bij de organisatie van concerten met een internationale bezetting. Dat komt vast van pas bij haar inzet voor Sasso Montanari. De dirigente begint in januari.