Saskia Bolten kandidaat voor Eerste Kamer

STEENBERGEN – Verheugd heeft Saskia Bolten kennis genomen van feit dat zij de achtste plaats heeft toebedeeld gekregen op de kieslijst van GroenLinks voor de Eerste Kamer-verkiezingen.

Saskia Bolten zag zich vorig jaar, als gevolg van de bestuurscrisis, genoodzaakt afstand te doen van het burgemeesterschap van de gemeente Steenbergen. Haar werd per 1 juli eervol ontslag verleend, sindsdien is zij druk bezig met solliciteren naar een nieuwe betrekking en ook weer verder aan het studeren gegaan.

,,Dit is nog geen baan, maar wel een mooie erkenning,’’ reageert zij desgevraagd op de voordracht van de kandidatencommissie van GroenLinks. ,,We hebben een sterke lijst met een mix van uitstekend functionerende huidige senatoren en nieuwe mensen met een brede ervaring.’’

Ook lijstduwer bij verkiezingen Provinciale Staten

GroenLinks bezet momenteel vijf zetels in de Eerste Kamer. De plaatsen zes tot en met twaalf op de kieslijst worden beschouwd als zogenoemde opvolgingsplekken. Waarbij aangetekend dat ‘de eerste acht plaatsen worden ingenomen door mensen die in onze ogen direct in staat zijn het werk in de Eerste Kamer te vervullen’, aldus de kandidatencommissie. ,,Fijn om dat te horen van zulke deskundige mensen,’’ vindt Bolten.

Het GroenLinks-congres bepaalt begint februari de definitieve volgorde van de kieslijst, aan de hand waarvan de leden van alle Provinciale Staten in Nederland op 26 mei de samenstelling van de Eerste Kamer bepalen. Op 18 maart vinden eerst de verkiezingen voor Provinciale Staten zelf nog plaats. Daarbij geldt Saskia Bolten als lijstduwer voor GroenLinks in Noord-Brabant.