Santa Run Gummarusschool grandioos succes

STEENBERGEN – De Santa Run die vanmorgen op de Gummarusschool werd gehouden heeft ruim 3300 euro opgebracht voor de realisatie van een pannakooi op het schoolplein en ook nog eens 750 euro t.b.v. Spieren voor Spieren.

Het sportieve kerstevenement was helemaal georganiseerd door de leerlingen Elise Bouwens, Dylan Simon, Stijn van Merode, Djeno Braat, Job van der Sterren en Matthijs Aerts uit groep 8a. Hun maandenlange voorbereidingen werden ruimschoots beloond, want alle kinderen van heel de basisschool liepen de longen uit hun lijf en hadden volop sponsorgeld ingezameld voor het beoogde doel van de sponsorloop.

Een pannakooi staat al jarenlang bovenaan het verlanglijstje van veel Gummarus-leerlingen. De school gaat er nu voor zorgen dat de achtstegroepers er ook nog plezier aan kunnen beleven, het speciale, afgesloten voetbalveld zal begin volgend jaar worden aangelegd.

'We hebben laten zien wat je mét elkaar kunt bereiken'

Vanuit de kerstgedachte werd een deel van de opbrengst van de Santa Run bovendien geschonken aan een goed doel. ,,We hebben vanmorgen een geweldig kerstbelevingsochtend gehad,’’ sprak Wietse Visser, met ingang van 1 januari de nieuwe directeur van de Gummarusschool bij de bekendmaking van het totaalbedrag (om precies te zijn 3367,02 voor de pannakooi en 750 euro t.b.v. Spieren voor Spieren).

,,We hebben met elkaar gezongen, gegeten en gesport, maar vooral laten zien wat je samen kunt bereiken.’’ Zijn woorden werden door alle leerlingen, collega’s, ouders en overige familieleden op het plein met een groot applaus onderstreept. 

Bekijk ook het fotoalbum via:

https://kijkopsteenbergen.nl/albums/santa-run-gummarusschool.html