Samenwerken pakt goed uit voor Elin

STEENBERGEN – Een pak voor Elin. Daar begon het enkele maanden geleden allemaal mee. Een wens van een moeder voor haar dochter. Een wens die een klein meisje een zoveel betere toekomst kan geven.

Het pak helpt, na één uur liep ze gewoon de trap op

Alles leest Denise van Dongen over de ziekte van haar dochter Elin. Alles, om haar kleine meid zoveel mogelijk kansen te geven op een normaal leven. Elin, een vrolijk meisje van zes met een ontwapenende lach. Zij heeft door zuurstofgebrek tijdens haar geboorte een beperking over gehouden. Haar spieren werken niet zoals het hoort. Sommige spieren werken te hard, andere niet voldoende. Hierdoor loopt ze moeilijk en beweegt ze niet soepel. Via internet kwam Denise erachter dat er pak was waarmee de werking van de spieren opzienbarend zou kunnen verbeteren. Een Mollii Suit. Het begon tijdens een bezoek aan de Supportbeurs zagen Denise van Dongen en haar partner het pak voor het eerst. “Volgens de ontwikkelaars van het pak zouden mensen snel normaal kunnen lopen, veel minder pijn hebben en de vergroeiingen tegen gaan” vertelt Denise. “Ik was eerst nog sceptisch, wist niet wat ik ervan moest geloven. Toch bleef het in mijn hoofd hangen. Wat als zo’n pak Elin zou kunnen helpen? Ik zou het mezelf nooit vergeven als we een kans hebben laten liggen.  Maar we wisten niet of zo’n pak geschikt zou zijn voor Elin.” Denise besloot een wens in te dienen bij de ‘Wensboom’. Haar wens werd gekozen en Elin mocht een pak proberen. “Het was ongelofelijk, Elin kreeg het pak aan ze liep meteen veel beter. Na een uur liep ze normaal de trap op!” herinnert Denise zich. “Hoe dan ook, het pak moest er komen. “ Dit bracht wel een probleem met zich mee. Elin heeft twee pakken nodig en dat kost erg veel geld.

Deze keer blijft het geld in Steenbergen

Het artikel over het pak voor Elin in deze krant bereikte Jan de Groot. “Mijn zus had het gelezen en belde me. Ze vroeg me of wij niets voor Elin konden betekenen.” Jan, de drijvende kracht achter ‘een vuist tegen kinderkanker’ was getroffen door het verhaal. Na overleg met alle betrokkenen hakte hij de knoop door. Deze keer blijft het geld van onze inzamelingsactie in Steenbergen. Vrijdagavond was het dan zover. Een delegatie van de MontVenToppers en Jan de Groot met enkele mensen van ‘vuist tegen  kinderkanker’ gingen langs bij Elin en haar familie. Een groot pakket maakte Elin en haar zusje Iris toch wel nieuwsgierig. “Wat is dat?’ vroeg Elin. “Ik denk een glijbaan” opperde Iris van twee. Helaas voor Iris, het was geen glijbaan. Maar wel een cheque van maar liefst € 1600,- . “Nu kunnen we ook het tweede pak voor Elin kopen” lachte Denise geëmotioneerd. Het tweede pak is nodig omdat Elin nog volop in de groei is.  Ze zal onder behandeling moeten blijven. Denise en haar partner hopen dat Elin binnenkort met de behandeling kan beginnen. “Het eerste pak is besteld, het is onderweg” Nu het bedrag voor het tweede pak dankzij de MontVenToppers en ‘vuist tegen kinderkanker’ er is kan Elin aan de behandeling beginnen, in haar ‘sportpak’.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl