Samenspel Volharding Dinteloord en Amicitia klinkt als een klok

DINTELOORD – Traditiegetrouw vond de laatste repetitie van muziekvereniging Volharding Dinteloord van het seizoen plaats in de openbaarheid, zijnde het plein op de kop van de haven in het dorp.

Aan het havenconcert, dat vanavond plaatsvond, deden voor het eerst ook leden van de Steenbergse collega-vereniging Amicitia mee. Volharding Dinteloord en Amicitia zijn een samenwerkingsverband aangegaan, onder meer om ervoor te zorgen dat beide (harmonie)orkesten weer zo goed mogelijk bezet zijn.

Het samenspel klonk in ieder geval als een klok. Zo’n zeventig toehoorders genoten van werken zoals The Mask of Zorro en een medley van John Williams, de beroemde Amerikaanse componist van muziek voor films als Dracula, Harry Potter en Jaws. De mensenhaai kwam nog net niet uit de havenkom tevoorschijn toen dit nummer werd gespeeld. ,,Dat ging bij de generale repetitie ook al mis,’’ grapte de dirigent, die na een zonnig begin van het optreden toch af en toe de buienradar moest checken om te kijken of het wel droog zou blijven.

De Gullen Daai

Ter afwisseling van de muzikale prestaties, werden ook gedichten voorgelezen, waaronder een ode aan zijn geboortegrond van Leen Vroon, alias de Gullen Daai. Zijn wieg stond in 1863 in Dinteloord, waar hij zijn jeugd doorbracht. Na een uiterst avontuurlijk leven over heel de wereld keerde hij er in 1935 weer terug. Vroon overleed in 1950. In het voorgedragen gedicht van zijn hand zat de voor het havenconcert zeker toepasselijke passage ‘natuur en kunst gaan hand in hand, in Dinteloord en Prinsenland’.