Samen Muziek Maken Geblazen

STEENBERGEN – Onder leiding van dirigent Luc van Gaans van harmonie Semper Crescendo uit Nieuw-Vossemeer is het morgenmiddag weer ‘Samen Muziek Maken Geblazen’ voor de kinderen uit de groepen 5 van alle basisscholen in de gemeente.

Enkele weken geleden kregen de leerlingen ter voorbereiding op het muzikale spektakel al de benodigde lesstof uitgereikt, in de vorm van muziektheorie en leuke liedjes over diverse instrumenten uit een harmonie- of fanfareorkest.

Onder begeleiding van hun docenten hebben de leerlingen de liedjes ingestudeerd. De nummers zullen morgenmiddag vanaf 14. 00 uur in de theaterzaal van ’t Cromwiel ten gehore worden gebracht. Dat gebeurt met medewerking van een gelegenheidsorkest, bestaande uit leden van de diverse muziekverenigingen die in onze gemeente actief zijn, dat ook een aantal eigen werken zal spelen.

Het project Samen Muziek Maken Geblazen is een initiatief van HI-5 Stichting Jeugd en Muziek, die zich al jarenlang inzet om de samenwerking tussen de muziekverenigingen in de gemeente te bevorderen, alsook voor de muzikale vorming van de jeugd.