Samen Muziek Maken Geblazen: stimulerend enthousiasme

STEENBERGEN – Wie de jaarlijkse slotmanifestatie van ‘Samen Muziek Maken Geblazen’ bijwoont kan niet anders dan glimlachen en genieten van het enthousiasme van de deelnemende scholieren. Maar zeker ook van dat van de organisatoren en muzikanten. Laatstgenoemden lieten onder leiding van dirigent Walter Siol horen hoe leuk en plezierig samen muziek maken geblazen kan zijn. En dat is immers het doel: jongeren stimuleren om muziek te gaan maken.

In de Evenementenzaal van ontmoetingscentrum Het Cromwiel waren deelnemende scholieren van alle basisscholen in de gemeente Steenbergen gistermiddag verzameld. Met hen ook muzikanten uit alle muziekverenigingen. Zij lieten in hun muziekstukken – waarmee de middag werd geopend – onder leiding van de immer enthousiaste Walter Siol – de verschillende hoofdinstrumenten in het orkest tot hun recht komen. Er werd gezongen en geklapt, terwijl de kinderen zelf even aan de slag gingen met hun meegebrachte muziekinstrumentjes.

Kinderen genoten

Jan Doggen – oud onderwijzer van de vroegere basisschool op De Heen – presenteerde de muzikale afsluiting van het project. Hij deed dat met verve en de kinderen genoten. “Weten jullie waarom de organisatie Hi 5 heet? Het zijn namelijk de vijf muziekverenigingen uit onze gemeente die dit realiseren. (Volharding Steenbergen, Volharding Dinteloord, Amicitia, Semper Crescendo en St Caecilia – red).

37 + 1 muzikanten

De 37 muzikanten in het gemengde orkest, dat deze middag naar hartenlust speelde, werden even aangevuld met een muzikante uit het publiek. De achtjarige leerling uit groep 5 van De Nieuwe Veste Shirley Hagemans werd uitgenodigd om de oranje bijzondere schuiftrompet blazen. Haar optreden werd beloond met een warm applaus.

Ren je Rot

Vervolgens namen de basisscholieren deel aan het spel ‘Ren je Rot’, destijds gepresenteerd door Martin Brosius. De vragen uit het muziekboek dat het afgelopen jaar op de scholen werd gehanteerd konden worden beantwoord met een A-B-of C keuze. En ook daardoor amuseerden de aanwezigen zich uitstekend.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl