Samen in de Regio kijkt met voldoening terug op Meet & Greet

BRABANTSE WAL – Samen in de Regio noteerde heel wat positieve reacties van deelnemers aan de ‘Meet & Greet All inclusive’ die de organisatie op 7 november jl. in De Zeeland organiseerde. 225 Aanwezigen schoven aan voor een onderlinge kennismaking. Ook de presentatie van spreker Jaap Bressers kreeg een aandachtig gehoor.

Het doel van de Meet & Greet om werkgevers, werkzoekenden en zich reeds oriënterende studenten en overige belangstellenden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen slaagde. “Het waren bijzondere gesprekken met voor iedereen een eigen opbrengst. Maar het gaf werkzoekenden vooral ook de inspiratie om weer vooruit te kijken in de zoektocht naar werk.”, laat Anita Karremans van Samen in de Regio trots weten. Haar organisatie organiseerde het evenement samen met het Werkcentrum Brabantse Wal.

Meer dan een sollicitatiegesprek

“Het was veel meer dan een sollicitatiegesprek. Ik zat met drie werkgevers tegelijk aan tafel en met andere werkzoekenden. Ik ga met een van de werkgevers verder praten. Iets heel anders als waar ik naar zocht. Misschien kan ik dat ook wel”, vertelt een van de werkzoekenden.

Inspiratie

De genodigde spreker Jaap Bressers was aanvankelijk voorbestemd om een topmanager te worden maar kreeg een noodlottig ongeval. Hij kreeg veerkracht om zijn leven anders in te delen door de manier waarop hij door een verzorger werd geïnspireerd. Volgens Bressers heeft iedereen meer in huis dan aanvankelijk wordt gedacht. “We kunnen niet kiezen wat er komt, maar wel hoe we er mee omgaan”, zo luidde zijn boodschap.

Succes

Jeroen Jonkers van VNO-NCW Brabant Zeeland had voor werkgevers die zich in willen zetten om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven een mooi aanbod.
Al bij al was de Meet & Greet een succes. Dit mede dankzij de inspanningen van Sardonos Catering, Pion en de hostesses van het Zoomvlietcollege en de ondersteuning door Gijs Proost Fotografie, Nick Franken, Studio Goudbaard strips en Vermeulen Steenbergen Marketing en Communicatie.