Samen in de Regio blij met succes van werkgeverscongres

REGIO – Anita Karremans van Samen in de Regio is zeer positief over het werkgeverscongres dat onder de titel ‘All we need is work’ op donderdag 14 februari in schouwburg De Maagd werd gehouden. “De arbeidsmarkt is in beweging gezet dat mag duidelijk zijn met zoveel enthousiaste reacties van de aanwezige werkgevers”, concludeert Karremans.

Tijdens het congres deelden de werkgevers tanteLouise, Ricoh Europe en Vliegbasis Woensdrecht hun ambities met de bezoekers in de zaal. Er waren deze middag contacten met de wethouders van Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht en de bezoekers konden deelnemen aan actieve sessies.

Diverse sprekers gaven hun kijk op het thema en het werkcentrum Brabantse Wal kwam met een voorbeeld over hoe zij een kandidaat via een verrassende wending aan een nieuwe baan hebben geholpen. MEE West-Brabant bracht kandidaten met een beperking in contact met aanwezige werkgevers. Anita Karremans bracht tijdens de bijeenkomst een nieuwe initiatief voor werkgevers op de Brabantse Wal onder de aandacht. Bedrijven kunnen zich aanmelden voor ‘Kijk binnen bij bedrijven’. Dit initiatief geeft werkzoekenden de kans om op de hoogte te raken van de diverse functies en hun inhoud. Informatie is te vinden op www.kijkbinnenbijbedrijven.nl

Lof voor samenwerking

Tot slot Anita Karremans: “Dit evenement werd georganiseerd voor de Brabantse Wal en is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de drie gemeenten. Dankzij Studio Goudbaard, Gijs Proost Fotografie, ZuidWest TV en Vermeulen Steenbergen kunnen we het goede gevoel van deze middag delen in de media. Met INQ Events en Fris Presentaties liep de techniek en de presentatie op het podium als vanzelf. Arn van der Vorst, directeur Mepavex leidde het gesprek tussen werkgevers en wethouders. Zep XL vulde op hun grote locatie voor dagbesteding de goodiebags voor de werkgevers. Leerlingen van het Zoomvlietcollege bleken al perfecte hostesses te zijn”.