Samen in de Regio biedt Inspiratieprogramma voor werkzoekenden aan

STEENBERGEN – Samen in de regio heeft vanuit het Werkcentrum Brabantse Wal aan de Drebbelstraat 20 in Bergen op Zoom een speciaal programma opgezet dat werkzoekenden een aardige duw in de rug kan geven in hun zoektocht naar een geschikte baan. Onder het motto: ‘Doe mee en maak de match’ zijn er inspirerende activiteiten waardoor werkzoekenden ondersteuning krijgen. De eerste hiervan hebben reeds plaatsgevonden, maar vandaag en de komende dagen staat er nog genoeg op het programma.

06 september:  09:15 – 12:00 uur: Inspiratiesessie: Let’s do it!: Een interactieve ochtend met veel nieuwe inzichten en uitdagingen. Het kan zomaar zijn, dat hier de eerste stap gezet wordt met een toekomstige werkgever. Deze ochtend is vooral leerzaam en inspirerend.

11 september:  09:30 – 11:00 uur: Workshop: Werken over de grens: Vind je hier niet de baan die je zoekt? Misschien wel in België? Maar weet jij wat er dan allemaal bij komt kijken? Na de workshop ben je in ieder geval beter geïnformeerd.

11:00 – 12:00 uur: Infosessie: Leren en werken: Er is meer mogelijk dan je denkt als het gaat om leren en werken. Soms kan je een vak leren terwijl je werkt. In deze sessie wordt hier alles over verteld.

13 september:  09:30 uur: Ontmoetingen met ervaringsdeskundigen: Deze ochtend is er een gesprek met mensen die ondanks tegenslagen toch de weg naar een betaalde baan hebben gevonden. Zij vertellen over hun omstandigheden en wat zij er zelf aan gedaan hebben om die te veranderen.

18 september:  10:00 – 12:00 uur: Workshop: Eerste indruk: Interactieve workshop met veel tips over hoe belangrijk de eerste indruk is, waar je op moet letten en wat je er zelf aan kunt doen. De tips kunnen ’s middags direct toegepast worden tijdens de rondleiding.

13:00 – 15:00 uur: Rondleiding: Bedrijf: Met de bus wordt vertrokken vanaf Werkcentrum Brabantse Wal naar het industrieterrein en bezoeken een bedrijf. Daar is een ontmoeting met het management en volgt een rondleiding. Echt interessant om te zien hoe daar gewerkt wordt. Na de rondleiding krijgt iedereen nog enkele tips en gaat de bus terug naar het Werkcentrum.

20 september: DE MATCH VAN WEST-BRABANT: Deze dag staat in het teken van ontmoeten en inspireren.

08:30 – 09:30 uur: Ontbijt: De dag start met een goed ontbijt in het Werkcentrum samen met de Brabantse Wal wethouders.

09:30 – 12:30 uur: Start bedrijfsbezoeken: Na het ontbijt in de bus en krijgen de deelnemers een kijkje in de keuken van verschillende bedrijven.

12:30 – 13:00 uur: Gezamenlijke terugblik in Werkcentrum.