Samen geschiedenis schrijven

Terwijl ik in Kruisland het huwelijk van een van onze raadsleden mocht voltrekken, voltrok zich vorige week vrijdag ook in de Gummaruskerk in Steenbergen een speciale gebeurtenis.
Op deze bijzondere plek in het hart van onze gemeenschap, vond de startbijeenkomst plaats voor het grootse Jubileumboek dat gaat verschijnen ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van Steenbergen én het 25-jarig bestaan van onze gemeente in z’n huidige samenstelling, in 2022.
Dat is zeker géén “ver van m’n bed-show” meer, want we stappen al bijna over de drempel van een nieuw decennium, en voor je weet is het zover. Vrijdag 13 december aanstaande is het welgeteld 750 dagen tot 1 januari 2022. Ook weer zo’n bijzonder moment. Het aftellen kan dus beginnen.
De viering en herdenking van 75 jaar vrijheid waren een meer dan geslaagd  “voorproefje” op wat ons straks, hopelijk, allemaal te wachten staat.
Achter de schermen treffen we daarom al de nodige voorbereidingen, om iedereen straks de kans te geven z’n steentje bij te dragen aan dit unieke jubileumjaar 2022.
Als we gezamenlijk – gemeente én onze gehele gemeenschap – ook in aanloop naar 2022  de krachten weer weten te bundelen, dan voorspel ik u dat we samen geschiedenis gaan schrijven.
Daarbij spreek ik de innige wens uit om niet alleen een feestje te gaan bouwen, wat natuurlijk wel moet gebeuren, maar vooral ook de verbinding te zoeken. Door al onze kernen, al onze inwoners erbij te betrekken. Want door het verleden te vieren, borgen we volgens mij onze toekomst.
Als we dit samen doen, zal niets onmogelijk blijken te zijn, en kunnen we ons voor eens en voor altijd op de kaart zetten. Met het grootse Jubileumboek maken we wat dat betreft alvast een vliegende start.  Ruim 35 enthousiaste (oud-) inwoners uit alle kernen hebben zich van harte bereid getoond hieraan – met veel plezier en passie – hun medewerking te verlenen. Chapeau!
Een mooier Sinterklaascadeau had deze burgemeester zich niet kunnen wensen.
En u kunt nu vast al wel raden wat er voor de komende jaren op mijn verlanglijstje staat… Ik heb er alle vertrouwen in dat onze toekomstdromen werkelijkheid worden!
Gegroet,
Ruud

Reageren kan via burgemeester@gemeente-steenbergen.nl