Saartje en Snoezy wonnen harten op de Maria Regina

STEENBERGEN – Jezelf als volwassene verplaatsen in de belevingswereld van het jonge kind valt niet altijd mee. Toch is het de Steenbergse schrijfster Vivianne de Caluwé prima gelukt. Woensdagmorgen doorstond zij de test bij basisschool Maria Regina waar zij voorlas uit haar jongste pennenvrucht: Saartje en Snoezy.

Het verhaal gaat over het meisje Saartje dat graag een hondje wil. Haar moeder staat daar echter niet zo positief tegenover (herkenbaarheid alom onder het jeugdige publiek). Handige Saartje weet haar moeder echter toch te overtuigen en zodoende maakt Snoezy haar entree. Een schattig wit hondje dat grote gelijkenissen vertoont met de Viviannes eigen Snoezy. Omdat de schattige viervoeter de hoofdrol vertolkt mocht hij mee naar de voorleesochtend en dat maakte het tot een waar feestje voor de kinderen. Zeker toen zij na de voorleessessie ook nog eens op de foto mochten met Vivianne en Snoezy.

Terug naar de klas

De ochtend maakt deel uit van de Nationale Voorleesdagen die nog tot en met vandaag duren. De aanwezigheid van de plaatselijke schrijfster hadden de kinderen te danken aan leerkracht Mariëlle van Bavel. Zij las in de krant dat De Caluwé in Stampersgat voorlas aan kinderen en vroeg of zij dat ook in Steenbergen wilde doen. Dat wilde zij maar al te graag en zo geschiedde. Ella (7) en Anne (8) genoten met volle teugen van het verhaal. Jammer dat aan alle goede dingen een einde komt want de terugkeer naar de klas zagen de dames na afloop niet zo zitten. “Nu wordt het weer een beetje saai,” verzuchtten zij.

Baby’s en zombies

Na twee romans is ‘Saartje en Snoezy’ het eerste kinderboek van de hand van De Caluwé maar als het aan haar ligt, zeker niet het laatste. Hond Snoezy schittert wat haar betreft nog in vele verhalen. Aan de kinderen vroeg zij haar van inspiratie voor nieuwe boeken konden voorzien. En dan konden zij. De kids zien grote kansen voor avonturen van Snoezy variërend van in de ruimte tot in de dierentuin. Ook verhalen over Snoezy die een baby krijgt (bij de meisjes) of Snoezy die zombies bestrijdt (bij de jongens) waren favoriet.

Wie nieuwsgierig is geworden, kan het boek kopen via www.boeksout.nl of bol.com.

Na afloop op de foto met Vivianne en Snoezy. Het was de kers op de taart van en hele leuke morgen voor de kinderen van groep 3 en 4 van basisschool Maria Regina.