Ryco Krebbekx en Evi Jongenelen aan kop in Kleine Tour

STEENBERGEN – Ryco Krebbekx (13), winnaar van de Kleine Tour in 2010 en 2012, heeft vandaag bij de sprintwedstrijd meteen de leiding genomen in het individueel klassement bij de jongens. De pas 9-jarige en debuterende Evi Jongenelen zegevierde bij de meisjes en werd daarom vanavond bij de prijsuitreiking, evenals Ryco natuurlijk, in de gele trui gehesen.

Klik hier voor het fotoalbum van dag 2, kleine tour 2013

Sanne Jongenelen (11), winnares van de Kleine Tour van vorig jaar, eindigde bij de meisjes op de tweede plaats en mocht zodoende de witte trui aantrekken. De zusjes Evi en Sanne ‘behaalden’ precies evenveel strafpunten, 386 om precies te zijn. De regel luidt in zo’n geval dat de jongste het geel krijgt.

Bij de jongens sprintte Mathijs de Kok (10) naar ‘het zilver’, ook voor hem lag bij de prijsuitreiking de witte trui klaar. In de dagklassementen eindigden Floor Heshof (13, drievoudig winnares van de jeugdronde) en Luuk Leeuw (11) als derde.

De blauwe truien, voor de meest gemiddelde prestaties, gingen op de tweede dag van het evenement naar de 8-jarige Giovanni de Groen en Marissa Hoetelmans.

Hoewel Auto Kar het dagklassement van de meisjesploegen won en Madri Install Service niet verder kwam dan de zesde plaats, behielden de meisjes van laatstgenoemde formatie wel de leiding in het algemeen ploegenklassement, die zij maandagavond al veroverden bij de koppelkoers.

De jongens van P.S. Couriers moesten de beer en het schild, horende bij het leiderschap in het ploegenklassement, na een zevende plaats bij de sprint afstaan aan de rennertjes van Fuji Color.

De zwarte (pechvogel)trui hoefde gelukkig niet uitgereikt te worden.

Bekijk een korte film-impressie van de karavaan op:

http://youtu.be/3U5Up8FTnrU

   
Uitslagen

Sprint + algemeen klassement jongens:
1. Ryco Krebbekx, 2. Mathijs de Kok, 3. Luuk Leeuw, 4. Gianni Pavone, 5. Melroy Krebbekx, 6. Merijn Koopmans, 7. Rick van Merode, 8. Wessel Testers, 9. Willem van Oers, 10. Sem van Meer.

Sprint + algemeen klassement meisjes:
1. Evi Jongenelen, 2. Sanne Jongenelen, 3. Floor Heshof, 4. Dagmar van Renssen, 5. Amanda Quintus, 6. Aniek Brooijmans, 7. Sanne van Tillo, 8. Lisa Meulblok, 9. Dewi Duyvelaar, 10. Naomi Sterk.

Dagploegenklassement jongens:
1. Fuji Color, 2. Van Gils Autoschade, 3. Heijmans Uitzendorganisatie.

Dagploegenklassement meisjes:
1. Auto Kar, 2. Danscentrum Theo van Meer, 3. Jumbo supermarkt Steenbergen.

Algemeen ploegenklassement jongens:
1. Fuji Color, 2. Van Gils Autoschade, 3. Heijmans Uitzendorganisatie.

Algemeen ploegenklassement meisjes:
1. Madri Install Service, 2. Danscentrum Theo van Meer, 3. Auto Kar.

Dag- en algemeen klassement etapperijden jongens:
1. Jolanda’s Pedicure Salon, 2. Café-zaal De Joosse, 3. Vuurwerkland Steenbergen.

Dag- en algemeen klassement etapperijden meisjes:
1. Verkaart Bouwbedrijf, 2. Sportshop Heshof, 3. Leys
    

Klik hier voor het fotoalbum van dag 2, kleine tour 2013