R@velijn ontvangt fel begeerde predicaat Excellente School

STEENBERGEN – Zojuist – maandagochtend 10.20 uur – heeft VMBO-school 't R@velijn uit handen van jurylid Bart Engbers het predicaat Excellente School ontvangen. Daarmee schaart 't R@velijn zich onder de nu nog kleine groep scholen in Nederland, waar bijzonder goed onderwijs wordt gegeven. 'De school stelt zich ten doel om de leerlingen uitstekend voor te bereiden op het vervolgonderwijs of zo ze dat willen, de arbeidsmarkt' en dat doet dat ook op excellente wijze, zo is het oordeel van de landelijke jury. 

Hoewel het tot vanochtend vroeg nog niet zeker was dat 't R@velijn het predicaart zou ontvangen, hield de school er weldegelijk rekening mee. Sterker nog, vorige week durfde directeur Huib de Jonge het al aan tegenover Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl te stellen dat de school hier sterk op rekende. "Alle indicatoren hiervoor staat op groen", zo liet hij in een interview weten. Zijn school – onderwijzend team, ondersteunend team, ouders en leerlingen – werkt er namelijk hard aan om de kwaliteit van het gegeven onderwijs extra hoog te houden. En de resultaten laten zien dat dit ook daadwerkelijk lukt".

Bloemen en tractatie

Wethouder Cors Zijlmans (ondermeer onderwijs) gaf aan dat hij trots is op de geleverde prestaties. Namens de gemeente Steenbergen kwam de wethouder de school met een fraaie bos bloemen feliciteren. 

Voor alle betrokkenen was er na de uitreiking een traktatie. En die liet ieder zich goed smaken.

Steenbergse Courant van a.s. vrijdag komt nog uitgebreid terug op de uitreiking van het zo begeerde predicaat.

foto's: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl