R@velijn Agorateam vergaart plaats in Benelux finale van de First Lego League

STEENBERGEN – Door het winnen van de eerste prijs afgelopen vrijdag in het innovatieproject van de First Lego League regio Rijnmond, kan het R@velijn Agorateam naar de Benelux-finale die op zaterdag 17 april wordt gehouden.

Bij de First Lego League gaan jongeren onderling de strijd aan met hun zelf ontworpen en geprogrammeerde Lego-robots en bekijken ze welke robot de missies het beste uitvoert. Daarnaast werken zij rond het thema een slimme innovatie uit en presenteren die aan een deskundige jury. Tegelijkertijd beoordeelt de jury het (leer)proces en het teamwork (de Core Values) van elk team.

‘Buiten Bewegen’

Het thema was dit jaar ‘RePlay’, waarbij vooral het buiten bewegen centraal stond. Het Ravelijn-team maakte indruk op de jury met hun idee om speelplaatsen te koppelen aan een app op de smartphone. Wanneer één van je vrienden op een speelplek is, ontvangt de vriendengroep de melding om er ook naar toe te komen. Door samen buiten op de speelplek te bewegen ontvangt de betreffende speelplek punten. Wanneer er voldoende punten zijn verzameld kunnen die vervolgens bij de gemeente worden ingeleverd en krijgt de speelplaats een aanvulling, zo is het idee.

Innovatief

Vooral de oplossing waarbij de telefoon gebruikt wordt om jongeren aan het bewegen te krijgen werd door de jury als innovatief bestempeld.

“Vanzelfsprekend zijn we hier allemaal supertrots op de teamleden van R@velijn Agora en hopen we dat hun idee werkelijkheid kan worden”, zegt Kees de Bruijn. Hij is domeinleider van de Kadergerichte leerweg.

Foto: het R@velijn Agorateam met van links naar rechts: Guusje, Joris, Jessie, Franco, Ryan, Ian en Damian.