Ruud van de Belt nu officieel herbenoemd als burgemeester van de gemeente Steenbergen

STEENBERGEN – Gisteren kwam het bevrijdende woord vanuit het Provinciehuis. De Commissaris van de Koning neemt de aanbeveling over van onze gemeenteraad en herbenoemt Ruud van den Belt als burgemeester van haar meest westelijke gemeente. Een mooi moment voor Steenbergen, voor haar burgemeester en voor ‘gewoon Ruud en Angela’ die zich hier inmiddels echt thuis voelen.

Tijdens een bijzondere raadsvergadering in juni gaven alle fracties zonder voorbehoud aan verder te willen met deze burgemeester. Het was het moment waarop Van den Belt de blijdschap dat het nog lang niet voorbij is, in liet zinken: “Dit is de mooiste baan die ik ooit heb gehad. Wat er gebeurt wanneer je die ambtsketting omdoet is zó indrukwekkend. Zelfs een hand op iemands schouder krijgt dan een magische lading. Je kunt als burgervader heel veel doen voor mensen, simpelweg door er even te zijn. Ik ben er echt dankbaar voor dat ik die rol mag vervullen”, zegt Ruud van den Belt in een interview tegenover Dasja Abresch.
Het paginagroot verhaal over hem en zijn echtgenote Angela staat in de Steenbergse Courant van vandaag, vrijdag 3 december.