Vooral zondag regen van betekenis, daarna wisselvallig met normale temperaturen

Zaterdag lijkt het droog te blijven in onze omgeving
Alleen in de ochtend valt er eerst eventueel nog een lokale bui, de rest van de dag is het droog met een mix van wolken en opklaringen. Het wordt ongeveer 15 graden. De opnieuw naar een meer zuidelijke hoek draaiende wind komt weer goed uit de verf. Die gaat vrij krachtig tot krachtig waaien in onze regio.

De nacht naar zondag is aanvankelijk nog droog, maar de bewolking neemt toe en tegen de ochtend kan het wat gaan regenen vanaf de kust.
Zondag dus in de ochtend al, trekt een regenzone binnen de gemeente Steenbergen vanaf de kust en krijgen we perioden met regen. Dat kan zelfs intense regen worden. Het gaat daarbij ook weer stevig waaien. Tijdens de regen halen we maar een 13 tot 14-tal graden. Pas later op de dag wordt het opnieuw droger met een aantal opklaringen.
Ook de volgende week blijft het in onze regio wisselvallig. We komen in een westelijke stroming terecht met geregeld de passage van enkele storingen die ons regen, buien en wind brengen. De maxima vallen wat verder terug en gaan richting een voor de tijd van het jaar vrij normale 13-tal graden.

Weerspreuk: “Verdwijnt de boer van de akker , worden jager en hond wakker.”