Afbeelding
zaterdag 9 december 2017, 13:00

Ruime zege brengt TCS 1 de titel

STEENBERGEN - Even leek de laatste wedstrijd in de tafeltenniscompetitie voor T.C.S. niet helemaal volgens plan te verlopen. Voor de titel was in de thuiswedstrijd een duidelijke zege van 7-3 nodig, maar naaste concurrent Groene Ster wist in de eerste set een 0-1 voorsprong te behalen. Daarna werd echter wel aan de verwachtingen voldaan. Acht winstpartijen op rij waren ruim voldoende voor de titel.

Grootste aandeel in die winst hadden de gebroeders Ronald en John Minkman. Beiden wonnen samen het dubbelspel en slaagden er in om al hun sets te winnen. Halverwege de wedstrijd boekte ook Jurgen Broeren een fraaie overwinning. In de laatste set moest hij echter, met 9-11 in de beslissende vijfde game,  het hoofd buigen.

Promotie naar 3e klasse

Behalve de titel leverde de einduitslag T.C.S. ook promotie op naar de derde klasse. Peter Bogers, Dave van Broekhoven en Erik van der Wegen deelden in de feestvreugde, zij maken ook deel uit van het team en droegen daar in de vorige wedstrijden eveneens het nodige aan bij.

Vierde plaats voor TCS 2

De tegenstander van T.C.S. 2 was Backhands 7 en dat team had nog precies vier punten nodig om de tweede plaats en een promotiewedstrijd af te dwingen. Een speler uit St.Willebrord zorgde door ongeslagen te blijven en een hoofdrol in het dubbelspel, precies voor die nodige punten. De andere zes werden door de drie T.C.S.-ers gewonnen en dat zorgde voor een 6-4 winst. Zij beëindigden de competitie op de vierde plaats. De dames van T.C.S. 3 boekten tegen hekkensluiter Hotak’68 6 een duidelijke 9-1 zege. Pas in de allerlaatste set moest men een punt afstaan. Miranda Bogers en Sandra Adriaansen wonnen al hun sets en samen het dubbelspel. Ze deden het met een derde plaats in de eindstand erg goed.

Voor alle teams begint nu de winterpauze, eind januari start een nieuwe competitie.

Foto’s (door Peter Vermeulen): De helft van het eerste team van TCS kwam afgelopen vrijdagavond in de kleine zaal van ’t Cromwiel in actie tegen Groene Ster uit Zevenbergen. John en Ronald Minkman en Jurgen Broeren wisten het benodigde aantal punten te pakken dat nodig was voor de titel. Samen met Peter Bogers, Dave van Broekhoven en Erik van der Wegen promoveren zij naar de derde klasse.