Afbeelding
zaterdag 29 augustus 2020, 10:00

Ruime winst Steenbergen 1 tegen Prinsenland en gelijkspel tegen NSVV

Prinsenland 1 - Steenbergen 1 2-6Ontbrak het op dinsdag 18 augustus bij vv Steenbergen in de oefenwedstrijd tegen Den Bommel aan de juiste instelling (met uiteindelijk als resultaat een 2-4 verlies), die juiste instelling was er in de uitwedstrijd tegen v.v. Prinsenland van afgelopen zaterdag wel degelijk.

Het Eerste elftal had voor die zaterdag een oefenwedstrijd op het programma staan tegen v.v. Kloetinge, maar die vereniging moest op het laatste moment afzeggen, waardoor er uiteindelijk tegen de Dinteloordse 3e klasser kon worden gespeeld.En omdat de instelling tegen Prinsenland wel goed was, kwam er ook een goed resultaat.Al in de 5e minuut resulteerde dat in een 0-1 voorsprong. Mike de Hoog onderschepte op het middenveld de bal en bediende op rechts Thijs Zantboer. Die zag vervolgens zijn schot onder de te laat reagerende Prinsenland doelman in het doel verdwijnen, 0-1.Enkele minuten later volgde nummer twee. Deze keer was het Kay Heshof die Thijs Zantboer in stelling bracht en ook deze keer was het raak: 0-2.En op het kwartier lag nummer 3 in de Dinteloordse touwen. Een hoekschop van Mike de Hoog werd slecht verdedigd door de thuisploeg, waardoor de bal voor de voeten kwam van Thijs Zantboer die zijn hatrick compleet maakte en zijn ploeg op een 0-3 voorsprong zette.De Blauwwitten bleven maar doorgaan en weer 5 minuten later was het wederom raak.Mike de Hoog mocht vanaf links weer een hoekschop nemen en nu was het Marvin Braat die goed kwam inlopen, daardoor voor zijn tegenstander kwam en uitstekend inkopte: 0-4.In de 26e minuut reageerde dezelfde Marvin Braat uitstekend op een verre uittrap van doelman Max Knook, waardoor hij oog in oog kwam met de Prinsenland doelman en voor de 0-5 ruststand kon zorgen.De thuisploeg kreeg in het resterende kwartier van de eerste helft nog 2 mogelijkheden. Een vrije trap vanaf de rand van de 16 vloog rakelings naast en in de 40e minuut was een prima schot van de Prinsenland spits net iets te hoog gericht om doeltreffend te zijn.

Vijf verse krachten

Trainer Robin Borremans zette in de 2e helft een 5-tal verse krachten in het veld en moest toezien dat de thuisploeg het initiatief pakte.
In de 55e minuut wist Prinsenland tegen te scoren, toen een hoekschop vanaf links door een inlopende speler kon worden binnen gekopt, 1-5.
De thuisploeg bleef de meest aanvallende ploeg, maar echte kansen kwamen er weinig, mede vanwege het goede verdedigingswerk van Steenbergen.
Via een snelle counter was het in de 25e minuut invaller Enzo den Haak die na een combinatie met Kay Heshof voor de 1-6 zorgde, waarna even later Prinsenland de eindstand bepaalde op 2-6 doordat de Blauwwit-verdediging te slap ingreep.
Al met al een prima beurt voor v.v. Steenbergen met een uitstekend resultaat.

Steenbergen 1 - NSVV 1: 1-1

Ook afgelopen dinsdagavond kwamen de Blauwwitten weer binnen de lijnen. Deze keer in Steenbergen met als tegenstander de zaterdag 2e klasser NSVV uit Numansdorp.
De eerste kans noteerden we reeds in de 6e minuut toen Ahmed Dahir vanaf links goed voorgaf naar broer Mo. Diens schot ging echter via de doelman van NSVV rakelings naast het doel.
NSVV nam vervolgens het initiatief via goed combinatievoetbal, drong Steenbergen daardoor vaak op eigen helft maar wist zich weinig of geen doelkansen te creëren.
Steenbergen kreeg in de 35e minuut die doelkans wel toen Jordy Dam een hoekschop van Mike de Hoog kon inschieten , maar via een NSVV speler werd ook dit een hoekschop.
In dezelfde minuut volgde een snelle aanval van NSVV, waarbij doelman Joost van de Ree de bal buiten zijn strafschopgebied probeerde te onderscheppen. Helaas was hij net te laat bij de bal, waardoor de NSVV spits het leer tegen de Steenbergse touwen kon schieten, 0-1. Vijf minuten voor de rust kreeg Mo Dahir nog een goede mogelijkheid na een vrije trap van Jordy Dam, maar ook deze inzet vloog rakelings naast het doel.

Gelijkmaker

De 2e helft een sterk aandringend NSVV dat veel op de helft van Steenbergen te vinden was, maar toch was het Steenbergen dat op gelijke hoogte kwam.
In de 57e minuut was het Ahmed Dahir die, na een in eerste instantie afgeslagen hoekschop van Mike de Hoog, de bal hoog en hard achter de NSVV doelman wist te werken: 1-1.
NSVV bleef de bovenliggende partij, combineerde op het middenveld vaak naar hartenlust, maar meer dan enkele hoekschoppen leverde dat verder niet op.
Steenbergen moest zich in die fase beperken tot enkele uitvallen, maar ook die brachten geen doelpunten meer. De eindstand bleef dus steken op een 1-1 gelijkspel waarmee beide partijen tevreden konden zijn.

Eerste bekerwedstrijd

Zaterdag a.s. staat er voor Steenbergen de eerste bekerwedstrijd op het programma met als tegenstander het elftal van S.P.S. uit Poortvliet, een tegenstander die het ook in de competitie gaat treffen. De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark aan de Seringenlaan te Steenbergen en begint om 15.15 uur.

Programma Senioren

Wedstrijdprogramma senioren v.v. Steenbergen voor zaterdag 29 augustus: voor deze dag
Staan voor alle elftallen de eerste bekerwedstrijden op het programma.
Onderstaand een overzicht van de te spelen wedstrijden:
Steenbergen 1 - S.P.S. 1, aanvang 15.15 uur; The Gunners 2 - Steenbergen 2, aanvang 13.15 uur; Steenbergen 3 - Prinsenland 2,aanvang 13.15 uur; Steenbergen 4 - Noad’67 2, aanvang 15.15 uur; Bruse Boys 3 - Steenbergen 5, aanvang 14.30 uur; Steenbergen dames - Heerjansdam dames, aanvang 11.30 uur.

Programma voor zondag 30 augustus: Steenbergen 2 zondag - Sc.Gastel 5 zondag, aanvang 11.30 uur.

Oefenwedstrijd eerste team

Dinsdagavond 1 september speelt Steenbergen 1 weer een oefenwedstrijd. Tegenstander is deze keer het 1e elftal van de vereniging Kogelvangers uit Willemstad. De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark aan de Seringenlaan te Steenbergen en begint om 20.00 uur.

Door: John Rommers