Ruim zestig deelnemers aan de 6-uursloop van Steenbergen

STEENBERGEN – Aanstaande zondag 12 mei klinkt in de Wouwsestraat om klokslag elf uur het startschot voor de wat officieel heet ‘Van Tilburg Groep 6-uur van Steenbergen’. Het startschot hierbij wordt gegeven door wethouder sportzaken Esther Prent die ruim zestig deelnemers ziet vertrekken. Om 17:00 uur klinkt het eindschot voor deze Ultraloop die onder de vlag van sportvereniging Diomedon wordt gehouden.

Kartrekker Peter Suijkerbuijk somt de straten uit het parcours op: “Na de start in de Wouwsestraat komen de lopers via Oranjebolwerk, Middenwal en Nassaulaan en Krommeweg weer in de Wouwsestraat. Het parcours heeft – officieel gemeten – een lengte van 2309,33 meter”.

Informatiescherm

Tijdens de run passeren de lopers in de Wouwsestraat een groot beeldscherm waarop per loper de doorkomst gegevens worden weergegeven. Toeschouwers en de lopers zelf zien exact het aantal ronden dat ze hebben gelopen, de gelopen tijd van de laatste ronde, het totaalaantal afgelegde kilometers en de positie die betreffende lopers tijdens de wedstrijd inneemt.

Deelnemers

Peter Suijkerbuijk laat weten dat hij een zestigtal lopers aan de start verwacht. “Ook dit jaar is er concurrentie van andere wedstrijden, met name in België. Dat is ook de reden dat we nu alleen een zes-uur wedstrijd organiseren”. Vorig jaar moest de organisatie de geplande ultraloop zelfs afgelasten vanwege het late aantal inschrijvers. Dit jaar is de belangstelling voor de Steenbergse ultraloop gelukkig weer groter.
“We mogen nu enkele debutanten uit de eigen vereniging verwelkomen. Met name Gert Hamelink, Tjebbe van de Kasteele en Ferdy Oerlemans. Zij starten naast gevestigde namen als Wim Douw en Richard Bouwens, eveneens van Diomedon. Douw heeft in het verleden al prima uitslagen behaald tijdens de 24-uur-wedstrijden in Steenbergen. Ook was hij Nederlands kampioen. Hij bindt de strijd aan met de Belg Leo Smets uit Herentals, die momenteel in goede vorm steekt”.

“Bij de dames zijn de ogen gericht op Wilma Dierx uit Amsterdam. Zij is een goede bekende aan de start in Steenbergen en ging in het verleden al als Nederlands kampioen op de 24 uur vanuit Steenbergen huiswaarts”.

Bijzonder paar

“Een bijzonder paar dat deelneemt wordt gevormd door Meriem en Arno van Triest uit Putte. Zij liepen begin dit jaar als huwelijksreis in zeven dagen op zeven continenten elke dag een marathon”.

Verzorgingspost

Aan de Middenwal – ter hoogte van Regina Hof – wordt een speciale verzorgingspost ingericht. Van daaruit ontvangen de lopers (sport)dranken en voeding, want het is belangrijk dat de lopers tijdens de zesuur hiervan goed worden voorzien. Overigens kunnen de deelnemers aan de Middelwal ook hun eigen verzorgingsposten inrichten vanwaar uit de eigen begeleiders hun verzorging regelen.

Speaker

Toeschouwers kunnen langs het hele parcours wandelen om hun favorieten aan te moedigen. Over het gehele parcours is een geluidsinstallatie aangelegd. De vakkundige speaker zal belangstellenden zo op de hoogte kunnen houden van het wedstrijdverloop.

Prijsuitreiking

Om 17:00 uur klinkt het eindschot. Dan worden de restmeters van de laatste ronde opgeteld bij het aantal hele ronden dat is afgelegd. De prijsuitreiking van de zesuurloop is om 18:00 uur in Het Cromwiel gepland.