Ruim 300 deelnemers bij Kassenloop

STEENBERGEN – Er stond een stevig briesje, om niet te zeggen een venijnige wind in het Steenbergse westland, maar dat weerhield welgeteld 312 hardlopers en wandelaars er vanavond niet van om hun beste beentje voor te zetten bij de 14de editie van de Kassenloop, die nog wel profiteerde van het avondzonnetje.

Alle reden voor tevredenheid dus bij het organiserende Roparunteam Door Dik en Dun, dat vlak voor de start het nieuwe tenue presenteerde, waarmee in het Pinksterweekeinde (23 t/m 25 mei) de estafettetocht van Parijs naar Rotterdam wordt ondernomen.

Dat evenement vindt voor de 24ste keer plaats, Door Dik en Dun is al voor de 20ste keer van de partij en heeft deze jaargang inmiddels zo’n 12.000 euro ingezameld voor de goede doelen van de Roparun, met inbegrip van de circa 1500 euro die het inschrijvingsgeld van de Kassenloop opleverde.

Aan de prestatieloop van 5 en 10 kilometer, met start en finish in de Zoekweg, werd meegedaan door jongens, meisjes, mannen en vrouwen van alle leeftijd. Een ruime meerderheid van 260 à 270 deelnemers liep hard, de rest koos ervoor het parcours rondom de kassen in het westland wandelend af te leggen.

Foto's John Nijssen