Ruim 18 mille voor strijd tegen kinderkanker

STEENBERGEN – De acties van Ankie Stoer! en de sponsorbijdragen die de vriendengroep mocht ontvangen, hebben een totaalbedrag van 18.291 euro opgeleverd voor de strijd tegen kinderkanker. De opbrengst werd bekendgemaakt bij de thuiskomst van het gezelschap, dat de afgelopen week een ‘knuffeltoer’ maakte langs kinderziekenhuizen, Ronald McDonaldhuizen en het hoofdkantoor van Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Aan deze organisatie is vanuit de opbrengst al een bijdrage vijfduizend euro geschonken door de Stichting Ankie, waarvoor de leden van Ankie Stoer! zich inzetten

Wandelend, hardlopend en fietsend volbracht Ankie Stoer! een estafette van bijna 800 kilometer, die van Steenbergen naar Rotterdam, Amstelveen, Amsterdam, Groningen, Nijmegen en vandaag weer terug naar huis voerde. Bij de ontvangst – met familie, vrienden en supporters, eind van de middag in het oude stadhuis van Johan van Gils en Elly Gommers – werd het financiële resultaat bekendgemaakt.

Kilometervreters

Dat hun inspanningen zoveel geld zouden opleveren voor het goede doel, hadden de teamleden van tevoren nooit kunnen bedenken of durven hopen. Als tegenprestatie lieten zij zichzelf deze week van hun sportiefste kant zien. Jos Cuelenaere liep alles bij elkaar zo’n 100 kilometer hard. Sam Dihal, Arthur Grootegoed, Paola de Kock en Jeanne Schrauwen trapten elk 250 kilometer weg en renden af en toe ook nog met Jos mee. Shirley van Overveld, Jolijn Smout en Wilma Dihal wandelden ieder bijna zestig kilometer. André Schrauwen bestuurde de volgbus, Jos Lauwen was verantwoordelijk voor de navigatie, Henny Cuelenaere en Carien Free ontfermden zich over de catering.

Cadeaus

Ria Lauwen verkocht in de voorbereiding het gros van de adoptieberen, waarvan er de voorbije dagen maar liefst 500 werden uitgedeeld in de kinderziekenhuizen en Ronald McDonaldhuizen van Rotterdam, Amsterdam, Groningen en Nijmegen. Ook bolderkarren en beddengoed behoorden tot de cadeaus die persoonlijk werden overhandigd, waarbij Ankie Stoer! elke keer weer een meer dan gastvrije ontvangst stond te wachten.

Respect

Zo ontpopte de ‘rondreis’ door Nederland zich als een onvergetelijke ervaring voor de betrokkenen, die in hun eigen omgeving – vaak heel dichtbij – te maken hebben (gehad) met ernstige ziektes en zelfs overlijdens van kinderen. Juist daaruit putten zij de kracht om zich in te spannen voor het goede doel en dat verdient bijzonder veel respect, hoe normaal zij dit zelf ook vinden.