Ruim 10.000 euro van ’t R@velijn voor Serious Request

STEENBERGEN – Met een cheque van ruim 10.000 euro voor het goede doel ‘op zak’ brengen zo’n honderd leerlingen van ’t R@velijn vanmiddag een bezoek aan het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Breda. ,,Het bedrag is ver boven onze verwachting uitgekomen,’’ aldus Stefanie Buis van het actiecomité.

De afgelopen weken ondernamen alle leerlingen van de Steenbergse vmbo-school allerlei acties om maar zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis, dat de opbrengst van Serious Request dit jaar gaat besteden aan de bestrijding van de zogenoemde  ‘stille killer’: longontsteking bij kinderen in Derde Wereldlanden.

Leerlingen die minimaal 50 euro hadden ingezameld, mochten vandaag mee naar Breda. Vijfentwintig scholieren kozen ervoor om dit op de fiets te doen, zij vertrokken vanochtend om negen uur richting het Glazen Huis. Om half elf gevolgd door twee bussen.

Heel de groep verwacht rond het middaguur op de Grote Markt in Breda te zijn, waar zij met hun cheque in beeld hopen te komen van de camera’s die 3FM Serious Request dag en nacht live in beeld brengen op Facebook, en met een beetje geluk vanavond ook nog op tv.