RPS maakt geen bezwaar tegen winkels bij ‘de Nieuwe Villa’

STEENBERGEN – Retail Platform Steenbergen gaat geen bezwaar aantekenen tegen de komst van winkels in ‘de Nieuwe Villa’ op de hoek van de Westdam en de Lindenburghlaan.

Een raadsmeerderheid stemde onlangs in met de bestemmingsplanwijziging voor deze locatie, waar de Buuron Groep – die eerst de oude villa ‘Moors’ heeft gerestaureerd – achttien appartementen en twee commerciële ruimtes van elk 500 vierkante meter wil realiseren.

Retail Platform Steenbergen maakte aanvankelijk fel bezwaar tegen de mogelijkheid dat er detailhandel zou kunnen komen, buiten het zogeheten assenkruis. Volgens de winkeliersorganisatie werkt dit nadelig voor de middenstand in het bestaande koopcentrum, waar nota bene al de nodige panden leegstaan. 

‘Er moet een einde komen aan alle roerige tijden in Steenbergen’

De kans dat de ondernemers middels een verdere juridische procedure in het gelijk worden gesteld, is volgens RPS-voorzitter Kees de Bruin echter gering. ,,Bovendien vinden we dat aan alle roerige tijden in Steenbergen een einde moet komen. Steenbergen is naar buiten toe vaak genoeg negatief in het nieuws geweest, dat willen we graag omdraaien door samen met de gemeente aan een nieuw centrumplan te gaan werken.’’

RPS gaat trouwens niet in op het aanbod van de Buuron Groep om in overleg te bekijken of er andere partijen dan reguliere detailhandelaren (zoals horeca of bedrijven in de zorgsector) te vinden zijn voor één van de commerciële ruimtes in ‘de Nieuwe Villa’. ,,Wij focussen ons liever op het invullen van de huidige leegstand,’’ aldus De Bruin.

Langere parkeertijd

Wel vraagt RPS de gemeente nauwlettend te kijken naar de verkeerssituatie, die er volgens het platform beslist niet beter op wordt met de vestiging van appartementen en winkels in ‘de Nieuwe Villa’.

Volgens De Bruin is er overigens al zo goed als een akkoord over het weer oprekken van de maximale parkeertijd in de blauwe zone van  stadshart, van 1 uur tot 2 of 2,5 uur. Deze wijziging zou in mei z’n beslag moeten krijgen.