RPS blij met sfeerverlichting Stadshart

STEENBERGEN – Deze avond presenteerde het Retail Platform Steenbergen (RPS) trots de nieuwe sfeerverlichting in het stadshart. “Het is een wat moeizaam traject dat we moesten doorlopen. Maar dankzij de ondersteuning van gemeente Steenbergen en ons eigen reclamebelasting fonds ziet het centrum in deze donkere dagen er sfeervol uit”, zo concludeerde RPS-voorzitter Kees de Bruin tijdens de presentatie van de nieuwe verlichting eerder deze avond.

Samen met centrummanager onderstreepte hij het belang van een goede samenwerking tussen het Retail Platform en de gemeente. Na het ontsteken van de sfeerverlichting, waarin ook de contour van het logo van Ons Steenbergen is verwerkt – werd het glas geheven op de totstandkoming en een vruchtbare samenwerking in de komende jaren.

Dat gebeurde in aanwezigheid van de wethouders Willy Knop en Wilma Baartmans (die een aandeel hadden in het voortraject), vertegenwoordigers van de stadsraad, de stadsherauten en winkeliers uit de binnenstad.

Eindelijk gelukt

“Ik ben echt blij dat dit uiteindelijk is gelukt. Er is behoorlijk in geïnvesteerd en we hebben ook kunnen werken met de door ons geselecteerde leverancier, het bedrijf Starlight. In totaal heeft de verlichting een kleine 50.000 euro gekost en daarnaast een groot aantal uren om dit te realiseren. We hebben als RPS meebetaald en zijn zeker ook blij met de financiële bijdrage vanuit de gemeente”, vertelt een tevreden RPS-voorzitter. Samen met centrummanager Maikel Gijzen ging hij na de ingebruikname de belangstellenden voor in de wandeling door het verlichte centrum. Er was alom waardering voor de verlichtingsornamenten die naar hartenlust straalden. Ook de sfeervol verlichte Markt en de fraaie boom op het Kerkplein oogstten lof.

Hard nodig

Die lof is verdiend, al had het centrum een sfeerverlichting wel heel hard nodig. En de eerlijkheid gebied te zeggen dat de donkere zijde van de Kaaistraat zeker ook zo’n verlichting kan gebruiken. Helaas ontbreken hier de lantaarnpalen. (pv).

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl