Rotonde-kunstwerk wordt officieel onthuld

STEENBERGEN – Voorzitter Leontine Tjioe van Stadsraad Steenbergen laat weten dat het Kunstwerk ‘Skyline van Steenbergen’ op zaterdag 25 september officieel wordt onthuld. Voor deze opening wordt een 70-tal mensen uitgenodigd die een aandeel hebben gehad in en bij het tot stand komen van het kunstwerk. Niet alleen de bedenker kunstenaar Hans Hanssen uit Dinteloord en smid Peter van Meel die voor de uitvoering zorgde, maar ook sponsoren, leden van de Stadsraad en burgemeester en wethouders.

“Om 10:00 uur verzamelen de genodigden zich op beide carpool plaatsen bij de rotonde. Vervolgens zullen Hans Hanssen en Peter van Meel als eerste hun DNA-koker in de ‘kluizen’ van de funderingspalen plaatsen. Van de basisscholen Gummarus, Maria Regina en Nieuwe Veste en van ’t Ravelijn zijn van elke school twee leerlingen uitgenodigd. Die zullen de overige kokers met het DNA van inwoners van Steenbergen aan elkaar doorgeven en eveneens in de kluizen plaatsen”, vertelt Leontine Tjioe. Het is de bedoeling dat de kluizen over 50 jaar worden geopend opdat dan duidelijk wordt hoe een halve eeuw daarvoor in Steenbergen werd geleefd en gedacht. Aansluitend lopen de genodigden naar de zaal van restaurant De Watertoren waar ze worden voorzien van een drankje en een hapje als dank voor hun betrokkenheid.
De Stadsraad roept Steenbergenaren die een leuke naam voor het kunstwerk kunnen bedenken op om die te sturen naar: info@stadsraadsteenbergen.nl. Uit de inzendingen wordt dan een naam gekozen.